Home Știri Renault Zoe se joacă în galaxia Star Wars

Renault Zoe se joacă în galaxia Star Wars

de Aurel Niculescu

Alianța Franco-Japoneză este unul dintre numeroșii parteneri ai francizei Star Wars, ajunsă acum la ce-a de-a opta ediție odată cu lansarea Star Wars: The Last Jedi, un bun motiv de sărbătoare în Franța, inclusiv cu ajutorul noii ediții speciale Zoe Star Wars.

Renault nu sunt de fapt primii din grup care lansează un produs auto legat de Star Wars – în America Nissan a celebrat deja primul „spin-off” al seriei, Rogue One, cu ajutorul ediției speciale „Rogue One Star Wars Edition” – Rogue fiind efectiv denumirea din SUA a SUV-ului X-Trail. Acum este rândul partenerului francez, care a decis ca ediția limitată Zoe Star Wars să fie în general legată de „lumea Star Wars”, dar să facă și trimiteri directe la naveta Millenium Falcon a cunoscutului personaj Han Solo.


Elementele distincte nu sunt numeroase – câteva decal-uri, embleme Star Wars și o nuanță purpurie unicat pentru interior. Noua ediție specială Zoe Star Wars va debuta oficial în public în cadrul L’Atelier Renault de pe Champs-Elysées din Paris, iar cele 1000 de exemplare vor deveni disponibile din martie anul viitor – cu puțin înainte de lansarea din mai a viitorului film spin-off, intitulat Star Wars: Han Solo.


În cazul în care mica ecologistă – este totuși bine să nu uităm că Zoe este cel mai vândut automobile electric din Europa – nu vi se pare suficient de sportivă, avem ceva vești bune marca Renault. Aceasta deoarece Renault a repornit oficial producția la fabrica istorică Alpine din Dieppe, Franța, pe linia de fabricație intrând interpretarea modernă A110, cu tot cu propulsorul său 1.8 turbo de 252 CP și o greutate totală de doar puțin peste o tonă – suficiente ingrediente pentru a sprinta la 100 km/h în fix 4,5 secunde.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.