Home Știri Rezultat record – Ford închide 2016 pe locul al doilea în topul vânzărilor din România

Rezultat record – Ford închide 2016 pe locul al doilea în topul vânzărilor din România

de

Rezultat record – Ford: conform datelor emise ieri de D.R.P.C.I.V., Ford se situează pe locul al doilea în topul vânzărilor din România in 2016, cu o cotă de piață de  8,04 %.

Cu 9518 unități înmatriculate în 2016, Ford a înregistrat o creștere record de 25% față de anul precedent (2015), fiind de altfel pentru prima dată când reuseste să obțină această performanță de la momentul preluării operațiunilor de Vânzări și Marketing din România, în august 2010.

Din totalul de 9518 unități Ford înmatriculate în 2016 în România, 6763 au fost autoturisme, iar 2755 vehicule comerciale, ceea ce îi asigură mărcii Ford o cotă de piață de 8.04%.

“Ne bucură foarte mult acest rezultat, care este unul record pentru noi în ultimii 5 ani în România. A fost un an intens pentru marca Ford, cu multe lansări și programe noi pentru clienții nostri. În 2017 Ford România îsi propune sa continue acest trend pozitiv și doresc să mulțumesc pe această cale tuturor clienților Ford, întregii noastre echipe și dealerilor nostri din întreaga țară pentru eforturile susținute de-a lungul anului ce tocmai s-a încheiat”, a declarat Attila Szabo, Directorul General al Companiei Naționale de Vânzări Ford România.

Aproximativ 70% din vânzările Ford in 2016 au vizat flotele, unde Ford a vândut atât vehicule comerciale, cât și autoturisme, în timp ce aproape 30% din vânzări s-au adresat persoanelor fizice care au cumpărat în principal autoturisme.

Top 3 cele mai bine vândute modele Ford în 2016 au fost Focus cu un număr de 2630 unități, urmat de modelele Fiesta și Transit, cu 1888, respectiv 1698 de unități.

În ceea ce privește vehiculele comerciale, Ford a înregistrat o creștere de 42% a volumului de înmatriculări față de 2015, devenind lider pe piața de LCV-uri și MCV-uri.

Prin rețeaua națională de dealeri din România, Ford este prezent în 37 de locații în toată țara, dintre care 4 FordStore, inaugurate în 2015 și 2016.

2017 este un an extrem de important pentru Ford în România, atât prin lansarea noului model Ford Fiesta, dar și prin începerea producției noului EcoSport la fabrica din Craiova, moment planificat pentru toamna acestui an.

De la preluarea uzinei de la Craiova în 2008 și până în prezent, Ford a investit în România peste1 miliard de euro pentru a susține operațiunile sale de producție. Ford produce în acest moment la Craiova monovolumul de mici dimensiuni B-MAX și motorul Ford de 1.0 l EcoBoost- singurul motor din lume care a primit distincția de “Motorul Internațional al Anului” pentru trei ani consecutiv.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.