Home Știri Rinspeed XchangE, concept de conducere autonomă

Rinspeed XchangE, concept de conducere autonomă

de

Rinspeed XchangE este cel mai nou concept al mărcii elvețiene, care își propune să revoluționeze modul în care interacționăm cu mașinile.

Rinspeed XchangE

Rinspeed XchangE

Anticipând progresele substanțiale promise de constructorii auto în legătură cu condusul autonom, Rinspeed XchangE propune un concept nou de habitaclu, care va îmbunătăți considerabil confortul oricărei deplasări. Deși este puțin probabil ca, în viitorul apropiat, șoferul să fie absolvit de răspunderea legală în cazul unui incident nedorit, compania elvețiană cunoscută pentru creațiile sale nonconformiste își permite să viseze frumos și să exploreze câteva posibilități plăcute de petrecere a timpului câștigat prin degrevarea de sarcina condusului.

Șoferii blocați în trafic vor primi ajutor din partea unui nou sistem

Toate ideile au fost concentrate în conceptul Rinspeed XchangE, care va fi prezentat la Salonului auto de la Geneva din acest an. În primul rând, scaunele sunt mai generoase și mai ergonomice, oferind totodată posibilități suplimentare de reglare. Astfel, accesarea noilor sisteme multimedia este considerabil îmbunătățită și sunt propuse posibilități ample de relaxare, similare locurilor first class de pe liniile aeriene. Mai mult, scaunele din față se pot întoarce la 180 de grade, creând premisele unei discuții agreabile cu ceilalți pasageri.

Un factor-cheie al acestei modularități ample a interiorului lui Rinspeed XchangE este reprezentat de coloana de direcție mobilă. Beneficiind de comenzi „by wire“, aceasta poate fi „parcată“ în zona mediană a bordului, la fel ca la aeronavele moderne. Prin urmare, nu ne miră absolut deloc faptul că sloganul de marketing al acestui concept vizionar este: „Mai confortabil decât călătoria cu avionul“. În termeni concreți, conceptul XchangE dă posibilitatea navigării facile pe internet, vizionării de filme sau ascultării melodiilor preferate, rezolvarea unor probleme de serviciu și chiar participarea la conferințe online, totul în timp ce mașina s-ar putea deplasa singură către destinație.

Conducerea autonomă este testată deja pe drumurile publice

Conceptul Rinspeed XchangE este bazat pe un sedan cu propulsie exclusiv electrică, la construcția căruia și-au adus contribuția aproximativ 20 de firme din mai multe domenii, cei mai cunoscuți fiind producătorul de jante Borbet, furnizorul de componente auto TRW, orologierul Carl F. Bucherer și specialistul în sisteme audio Harman.

Articole similare