Home Moto Robert Mureșan dublă victorie în european, piloții MRM fac legea pe circuit

Robert Mureșan dublă victorie în european, piloții MRM fac legea pe circuit

de

În week-end-ul 19-22 Mai 2017 pe MotoPark a avut loc cel mai puternic eveniment moto din România la Motociclism Viteză, etapa 07 și 08 a Campionatului European Motociclism BMU și etapa 05-06 a CNIRv, organizat de Motorsport Race Management sub egida FRM.

Nu mai puțin de 78 de rideri din Romania, Bulgaria, Turcia, Macedonia și-au disputat punctele puse la bătaie, totul generând un spectacol total în special la clasele de debutanți unde grilele au fost pline.

Cu noul format de curse atât sâmbătă cât și duminică, Campionatul Național a avut un numar record de participanți și arată foarte bine.

Robert Mureșan #95 nu a avut rival la clasa Superbike câștigând ambele curse la distanță foarte mare de locul 2, 04.529 sec față de MITOV Dimitar #68 sambătă și 09.235 sec față de CAZACU Cătălin #21 locul 2 în cursa de duminică.
Robert acumuleaza și pune 59 de puncte avans față de locul 2 în Campionatul European de Moto BMU luând o opțiune serioasă în a câștiga ambele campionate, atât cel național cât și cel european.

La această clasă de remarcat IULIU Mihai #22 de la Constanța MRT care vine pe locul 4 cu un vizibil vârf de formă și un progres constant. Accidentarea serioasă de la Serres nu l-a ținut pe loc, ambiția și motivația nu a lăsat loc de greșeli.

Deasemenea, pilotul Jacopo Adriano Hosciuc #6 – MRM, adună toate cele 50 de puncte prin dubla victorie la clasa 85cc și deja devine primul Campion Național al Românie din Sezonul 2017, Jacopo având un avans astronomic față de locul 2.

Clasa Juniori 1, locul 1 a fost disputat între GANESCU Daria – Taifun Racing GT Tm și STANESCU Răzvan – Steaua București, Daria reușind să-și abjudece ambele victorii.

Clasa 125. Riderii romani nu au reușit să ocupe decât locul 4 cu MATEȘ Răzvan #1 – Steaua București urmat de UDRESCU Cristina #21 și GANESCU Daria #179. Din nefericire MATEȘ Răzvan #1 care a dorit să participe și la clasa 600 a suferit un accident destul de serios, motocicleta nu a mai putut fi reparată în timp optim.

Clasele Debutanți 600 și Debutanți 1000 cunoscute sub denumirea de Formula 600 și Formula 1000 (formatul European BMU) aduc un adevărat spectacol, nu mai puțin de 41 de sportivi la aceste clase.
Emoțiile dar și încrâncenarea, căzături și un show de zile mari, depășiri spectaculoase au adus aceste clase.
Sâmbătă 600 BIRLADEANU Florin #555 prinde un loc 4 urmat de VERSACI Giorgio #77 și un loc 8 DUMITRU Robertino #129, acestea fiind locurile 1,2,3 la național. Un superb loc 3 pentru Robertino. Mulțimim pentru suportul tehnic pus la dispoziție lui Robertino de către Călin Florin – MRM – Olteanu Garage, care a făcut posibilă această performanță.

VAMEȘU Gabriel #312 MRM vine pe un 10 dar se vede mult potențial pentru noul venit, la fel o creștere pentru MOISE Vladimir #86 care a avut un început timid în special pe circuitul ud.

Duminică clasa 600 aduce pe podiumul de național pe VERSACI Giorgio #77, doi BIRLADEANU Florin #555 și VAMESU Gabriel #312 – MRM.

CEBAN Radu #182– MRM și MOISE Vladimir #86 – MRM prind ultimele locuri.
MOISE Vladimir #86 – MRM, cel mai iubit drifter român cunoscut sub numele de EvL Santos se află la prima participare într-un campionat și impresionează prin ambiția de a se bate cu cei mai buni, coboară multe secunde și face un progres remarcabil. Motociclismul ca cel de-al doilea sport pentru el, aduce un mare plus în cariera sa, suntem foarte mulțumiți de tot ce a putut să realizeze în foarte puținele ore de contact cu circuitul. O să continuam pregatirea atât a pilotului cât și a materialului de concurs care a venit complet stock.

Cursa cea mai populată de Debutanți 1000 ne-a adus în afară de cel mai frumos spectacol, un superb loc 2 prin GUȚĂ Cristian #171 pe MV Agusta și loc 4 STANCALIE Serban Dorian #888. Riderul MRM PAULET Claudiu Iulian #13 prinde locul 14 în european.

Supersport prindem un loc 3 și un loc 4 în cele două curse prin PASCOTA Ionel #1 pe o lipsă de condiție fizică și probleme de material tehnic, o cursa frumoasă face PETROVICI Adrian Liviu #96 Constanța MRT loc 5, deloc de neglijat ROMOCEA Aron #138 și SOCACI Eduard #22 care țin plasa.

Pop Sorin #7 MRM cu o defecțiune generată de motor face un uriaș highside in antrenamente și distruge complet Suzuki-ul K7 , nu reușește să ia startul în cursa 2, dar ne-a asistat la organizare.

Pilotul MORCIANO Luigi #100 deasemenea pilot al proiectului MRM a alergat în Campionatul Italian de Viteza (CIV) pe Circuitul Misano unde s-a clasat pe locul 7 în prima cursă și locul 6 în cursa a doua, adună puncte serioase în clasamentul general CIV, putem observa o creștere de formă și o evoluție mult mai matură a pilotului nostru care merge pe un MV Agusta.

Urmatoarea runda Etapa 07/08 va fi organizată de MRM – Serres Grecia la data 07-09 Iulie.

Credit foto: Marius Dinca / Balan Cristina Alexandra / Minciună Bogdan

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.