Home Știri Rolls-Royce Wraith, primele informații oficiale

Rolls-Royce Wraith, primele informații oficiale

de

Cel mai puternic model din istoria constructorului britanic de automobile a debutat în cadrul Salonului auto de la Geneva.

Rolls Royce Wraith

Cu 632 CP, noul coupé de lux cu patru locuri, derivat din limuzina Ghost, este cel mai puternic Rolls-Royce construit vreodată. Motorul V12 twin-turbo de 6,6 litri, regăsit și pe limuzină, dezvoltă în acest caz cu aproximativ 60 CP în plus și are un cuplu motor maxim superior cu 20 Nm (800 Nm de la 1500 rpm). Aceste valori sunt suficiente pentru a-l propulsa pe Wraith până la 100 km/h în doar 4.6 secunde.

Sub caroseria cu un design ușor sfidător, plin de trăsături britanice și cu discrete accente sportive, regăsim aceeași platformă tehnică a lui BMW Seria 7. Totuși, pentru a condimenta ușor ținuta de drum, comparativ cu Ghost, amortizoarele lui Wraith au fost setate mai sportiv, ampatamentul a intrat ușor la apă, înălțimea totală a mașinii a scăzut, iar ecartamentul spate a câștigat câțiva milimetri. Fără a știrbi confortul specific mărcii, oficialii promit mai puțin ruliu în viraje, grație amortizoarelor controlate electronic, și un feedback îmbunătățit la viteze ridicate, oferit de direcția cu asistare variabilă. O altă noutate o reprezintă sistemul Satellite Aided Transimission care are în vedere ca transmisia automată ZF cu opt rapoarte să selecteze treapta de viteză optimă în funcție de configurația drumului. Astfel, înainte de intrarea într-un viraj, cutia de viteze retrogradează una sau mai multe trepte de viteză, pentru ca, la ieșire, răspunsul la apăsarea pedalei de accelerație să fie mult mai rapid.

Bineînțeles, în spiritul tradiției, ușile au deschidere inversă, iar interiorul este garnisit cu materiale de cea mai bună calitate și tehnică de ultimă oră. Sistemul de navigație are funcții extinse de recunoaștere vocală, ceea ce l-ar putea transforma într-un pseudovalet virtual, și pentru introducerea datelor se poate folosi inclusiv un touchpad similar celor regăsite la laptopuri.

Rolls-Royce Wraith va costa în jur de 250.000 de euro și va intra în posesia primilor clienți în toamna acestui an.

Articole similare