Home Știri Toyota i-Road – viitorul mobilității urbane

Toyota i-Road – viitorul mobilității urbane

de

Toyota a prezentat, la Geneva, un triciclu electric cu lățimea unui scuter, ce poate fi utilizat de doi pasageri. Autonomia vehiculului se ridică la maximum 50 km.

Toyota i-Road_2

Toyota i-Road are dimensiuni apropiate de un scuter și este destinată utilizării în marile aglomerări urbane, pe distanțe scurte. Aflat încă în stadiul de concept, vehiculul 100% electric are o lungime de 2,35 m și o lățime de 0,85 m. Modelul japonezilor de la Toyota are toate șansele să intre în producție de anul viitor și să fie vândut inițial în Japonia. i-Road are, spre deosebire de Twizy, principalul său rival, doar trei roți.

Soluții alternative de mobilitate

i-Road este pus în mișcare de două motoare electrice fiecare de câte 2 kW (2,7 CP), montate în dreptul roților din față. Bateriile folosite pentru înmagazinarea energiei electrice sunt litiu-ion și se încarcă în 3 ore, la orice priză normală. Viteza maximă anunțată de constructor se ridică la doar 30 km/h.

Toyota i-Road promite o manevrabilitate demnă de invidiat datorită posibilității de a se înclina cu până la 30 de grade pe viraje. Sistemul se numește Active Lean și echilibrează vehiculul în funcție de mai mulți parametri.

Articole similare