Home Știri Toyota i-Road – viitorul mobilității urbane

Toyota i-Road – viitorul mobilității urbane

de
blank

Toyota a prezentat, la Geneva, un triciclu electric cu lățimea unui scuter, ce poate fi utilizat de doi pasageri. Autonomia vehiculului se ridică la maximum 50 km.

Toyota i-Road_2

Toyota i-Road are dimensiuni apropiate de un scuter și este destinată utilizării în marile aglomerări urbane, pe distanțe scurte. Aflat încă în stadiul de concept, vehiculul 100% electric are o lungime de 2,35 m și o lățime de 0,85 m. Modelul japonezilor de la Toyota are toate șansele să intre în producție de anul viitor și să fie vândut inițial în Japonia. i-Road are, spre deosebire de Twizy, principalul său rival, doar trei roți.

Soluții alternative de mobilitate

i-Road este pus în mișcare de două motoare electrice fiecare de câte 2 kW (2,7 CP), montate în dreptul roților din față. Bateriile folosite pentru înmagazinarea energiei electrice sunt litiu-ion și se încarcă în 3 ore, la orice priză normală. Viteza maximă anunțată de constructor se ridică la doar 30 km/h.

Toyota i-Road promite o manevrabilitate demnă de invidiat datorită posibilității de a se înclina cu până la 30 de grade pe viraje. Sistemul se numește Active Lean și echilibrează vehiculul în funcție de mai mulți parametri.

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Articole similare

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?