Home Auto util Românii se îndreaptă către un nou tip de uși pentru garaj

Românii se îndreaptă către un nou tip de uși pentru garaj

de

Cele mai noi uși de garaj cu textură netedă câștigă peste 20% din cereri. Panourile clasice pierd din ce în ce mai mult teren.

Usi de garaj

Ușă de garaj

Construcţia unei case se desfăşoară în mai multe etape, iar uşile de garaj sunt printre ultimele elemente alese şi instalate. Mai întâi se aplică acoperişul, se instalează tâmplăria (uşi, ferestre, rulouri exterioare), zidurile casei prind culoare. Avem astfel un tablou aproape complet, din care mai lipseşte uşa garajului. Fiind adusă la finalul construcţiei, avantajul este că poate fi aleasă pentru a se armoniza perfect cu faţada casei. Se poate ţine cont de culoare, de textură, model, alte accesorizări precum vitraje sau uşi pietonale.

Unelte de la Lidl

Dacă vorbim despre modelele preferate de clienţi, în piață se observă o tendinţă generală spre modern, spre inovaţie. Astfel, uşile de garaj cu textură netedă au câştigat în 2013 peste 20% din cereri. Panourile clasice au fost mai puţin căutate.

“În piaţa uşilor de garaj, se vând preponderent uşi cu panouri cu linii (RIB) sau casetate. Pe acestea le considerăm “clasice”, fiind cele mai cunoscute şi cele mai cerute. Interesant este că în 2013 aproximativ 20% din panourile folosite de fabrica noastră la execuţia uşilor au fost fără linii (textură netedă) sau panouri MID-RIB, cu o singură linie pe mijloc, o creştere destul de mare comparativ cu doar 12% în 2012″, potrivit lui Ciprian Oprea, director general al MCA Grup România, cel mai mare producător local.

Interviu cu Mike Brewer, realizatorul Wheeler Dealers

La mare căutare în ţară au fost şi în 2013, ca şi în anii anteriori, uşile de garaj în culori standard, albe sau maro, acestea fiind mai accesibile ca preţ. Potrivit datelor aferente anului trecut ale jucătorilor din piață, 45% dintre uşile instalate în ţară au fost albe sau maro, urmate de argintiu, stejar auriu, nuc, dar şi gri antracit.

Usa_de_garaj_MCA_Rusted_panouri_netede

Interesant este că procentul uşilor vopsite în alte culori din gama RAL decât gama disponibilă în stoc s-a dublat în 2013, ajungând la 7% din totalul cererilor interne. La export 11% din cereri sunt pentru astfel de culori speciale, aşa că putem spune că tendinţa pieţei locale este de a prelua moda din Vest.

Articole similare