Home Știri Rombat lansează o nouă capacitate de producție

Rombat lansează o nouă capacitate de producție

de

Cel mai mare producător de acumulatori auto din România a inaugurat o fabrică dedicată producției de baterii pentru automobilele microhibride.

Robat

Rombat, companie producătoare de baterii și acumulatori lideră de piață în România, anunță lansarea oficială a producției în noua sa fabrică de baterii din Bistrița. Această capacitate de producție este proiectată pentru fabricarea de baterii auto destinate mașinilor dotate cu sistemul stop/start și frânare regenerativă. Aceste sisteme sunt folosite de fabricanții de automobile pentru a îndeplini cerința obligatorie a Uniunii Europene de reducere a noxelor la 120g CO2/km. Prin deschiderea noii capacități de producție, compania țintește o piață a viitorului pentru care este pregătită să livreze anual 700.000 de baterii cu tehnologiile EFB și AGM.

Situată în Bistrița, noua capacitate de producție Rombat reprezintă o investiție de 83,4 milioane de lei, din care 32,8 milioane de lei cu finanțare guvernamentală nerambursabilă. Hala de producție are o suprafață totală de aproximativ 5000 de metri pătrați împărțiți în trei ateliere de producție  (fabricare plăci, asamblare și formare baterii) și o zonă de depozitare a bateriilor.

Parteneriat pentru baterii mai performante

Dotarea fabricii s-a făcut cu cele mai moderne utilaje existente pe plan mondial la nivelul anului 2012, valoarea acestora fiind de 15,4 milioane de euro. Cu aceste echipamente se pot fabrica produse de înaltă calitate. În același timp, toată investiția a fost gândită pentru a avea performanțe de mediu foarte bune, un exemplu fiind emisiile la coș, care sunt de 100 de ori mai mici decât limita legală admisă. Foarte important e și impactul social al investiției prin crearea a 108 noi locuri de muncă.

„Investiția pe care o inaugurăm este un răspuns  la cererile de azi și de mâine ale clienților noștri și în mod special ale clienților producători de automobile“, a declarat Ioan Repede, director general al Rombat.

Bosch sărbătorește 100 de ani de la inventarea alternatorului

Compania Rombat a fost înființată în anul 1980. În cei peste 30 de ani de activitate, producătorul român de baterii și acumulatori a livrat peste 23,213 milioane de baterii pentru o gamă largă de vehicule, mașini și utilaje, echipând autoturisme, autocare, camioane, mașini și utilaje agricole, iahturi ș.a.

În toate cele trei unități de producție pe care compania le deține la Bistrița, Rombat fabrică baterii convenționale atât pentru automobile, cât și pentru aplicații heavy duty.

Articole similare

Comentarii închise.