Home Știri Seat și Skoda își dezvăluie strategiile de produse

Seat și Skoda își dezvăluie strategiile de produse

de Aurel Niculescu

Cele două mărci ale grupului Volkswagen au planuri mari pentru următorii doi ani – spaniolii vor un model nou la fiecare șase luni, iar cehii vor declanșa ofensiva totală, cu nu mai puțin de 19 automobile.

Primele două modele din programul Seat vor fi noul crossover subcompact Seat Tarraco și prima apariție de la nou înființatul brand de înaltă performanță Cupra Ateca, ambele așteptate pe piață la sfârșitul anului curent. Anul viitor va fi dominat de o premieră majoră pentru Seat – noua generație a compactului Leon, disponibil în două versiuni de caroserie (hatchback și ST, break-ul familial). Apoi, din 2020 vom vedea primul automobil electric cu sigla Seat, dezvoltat pornind de la baza tehnică oferită de platforma dedicată EV a grupului VW – MEB. Acesta promite o autonomie de lungă durată – 500 de km – în timp ce tot în 2020 Seat va introduce și primul său model CUV – crossover utility vehicle. Opțiunile electrificate ale companiei vor fi dublate și de apariția versiunii plug in hibrid a noului Leon, programată tot pentru 2020.


De partea cealaltă a Europei, vecinii noștri regionali din Cehia au terminat anul 2017 cu rezultate financiare și comerciale excelente – motiv bun pentru a pregăti o nouă ofensivă de modele care să îi mențină în atenția publicului. De anul viitor sunt așteptate primele modele electrificate ale mărcii – versiunea plug in hibrid a navei amiral Superb dar și varianta pe baterii a citadinei Citigo. În 2020 vor sosi – ca noutăți majore ale strategiei de 19 modele – versiunile de serie ale conceptului Vision X sub forma unui crossover cel mai probabil cu propulsie convențională, dar și cea complet electrică prefigurată de conceptul Vision E, având desigur la bază tot platforma MEB a Grupului Volkswagen.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?