Home Motorsport Sébastien Ogier despre Suedia: ”Victoria nu trebuie să ne distragă atenția”

Sébastien Ogier despre Suedia: ”Victoria nu trebuie să ne distragă atenția”

de

Sébastien Ogier crede că o clasare pe podium în Raliul Suediei din acest sfârșit de săptămână, după victoria de luna trecută din Raliul Monte-Carlo, i-ar depăși așteptările dinaintea sezonului. 

Cvadruplul campion mondial de raliuri a fost un câștigător surpriză în Alpii Francezi, după foarte puținii km de teste la volanul noului Ford Fiesta World Rally Car al celor de la M-Sport. Cu toate acestea, a avertizat asupra focusării prea mult asupra succesului, mai ales în contextul întâlnirii cu singurul raliu pe zăpadă din sezon.

”Am avut un debut de sezon de vis la Raliul Monte-Carlo, dar nu ne putem lăsa distrași de asta. Mai este încă mult de muncă și Raliul Suediei este într-adevăr un eveniment unic, a spus Ogier.

”Dacă putem să ne asigurăm un loc pe podium ar fi un start fantastic și ne-ar depăși așteptările de la începutul anului. Nu văd niciun motiv pentru care nu am putea fi încrezători în asta, dar în același timp va fi necesară multă muncă în spate.”

Cea de a patra victorie consecutivă a lui Ogier la Monte-Carlo l-a pus pe francez într-o poziție familiară, aceea de lider al clasamentului general al Campionatului Mondial de Raliu după prima dintre cele 13 etape.

Dar el crede că dificilele condiții de la Monte, unde viclenia și pilotatul inteligent au contat mai mult decât ritmul propriu-zis, fac ca acesta să nu poată fi luat în considerare ca un ghid asupra noii ere, apărută cu introducerea versiunilor 2017 de world rally car-uri.

”Nu am văzut încă adevăratul potențial al tuturor și mă aștept la o luptă palpitantă și foarte strânsă în Raliul Suediei,” a mai precizat el.

La scurtul timp petrecut la volanul Fiestei, după ce a semnat cu echipa britanică M-Sport în decembrie, francezul și-a mai adăugat săptămâna trecut două zile de teste pe zăpadă și gheață.

”Am avut o sesiune foarte bună de teste. Condițiile au fost foarte bune, foarte frig cu drumuri înghețate și sper să avem aceleași condiții și în raliu. Au fost a treia și a patra mea zi în mașină pe zăpadă după cele două zile din decembrie, așa că mă simt mai pregătit acum decât am fost înainte de Monte – Carlo,” a declarat pentru WRC Live.

”M-am simțit foarte bine, dar este greu de apreciat perfromanța pentru că totul este nou. Suedia este unul dintre cele mai importante din sezon, vitezele pe zăpadă și gheață sunt incredibile. Asta înseamnă că trebuie să fii foarte precis cu foarte mici marje de eroare,” a adăugat.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.