Home Motorsport Senzațional: o Dacia Logan termină cursa de 24 ore de la Nurburgring (video)

Senzațional: o Dacia Logan termină cursa de 24 ore de la Nurburgring (video)

de Răzvan Măgureanu
dacia Logan Nurburgring 2021

În premieră absolută, o Dacia Logan a reușit să termine cursa de 24 ore de la Nurburgring desfășurată weekendul trecut pe 3-6 iunie 2021,  dovedind fiabilitatea impresionantă a modelului românesc. La volan nu s-au aflat însă piloți români  ci un trio german și un olandez de origine rusă, Mikkail Charoudin, care are la activ 5000 ore la Nurburgring.

Pare de necrezut dar este adevărat. O Dacia Logan din prima generație pregătită de atelierul Ollis Garage Racing și echipată cu motor Renault de 2 litri a reușit să termine cursa de 24 ore de la Nurburgring.
La volan s-a aflat un echipaj germano-olandez format din Kriese Oliver, Michael Lachmayer, DOOM (unul dintre piloți a candidat sub o poreclă) și Mikkail Charoudin.

Dacia Logan a concurat la clasa SP:3 contra a două mașini de uzină Toyota Corolla Altis aparținând Toyota Gazzo Racing Team Thailanda, unei Toyota GT86 Cup privată și a unui Opel Manta care a abandonat după 29 tururi.
Logan s-a clasat pe locul 4 la clasa sa, cu 6 tururi în urma învingătorului, Toyota Corolla Altis.
Cel mai rapid tur a fost realizat de Mikkail Charoudin cu 11:49,466 minute în turul cu numărul 32.  Ca să vă faceți o idee, cel mai rapid tur de la această ediție a fost înregistrat de un BMW M6 GT3 de la Rowe Racing cu 8:13,274 minute, adică cu peste 3 minute și jumătate mai rapid decât Dacia Logan.

clasament Nurburgring 2021

Marea performanță a Daciei Logan este însă faptul că a reușit să termine această cursă, dovedind fiabilitatea mărcii românești.  Din cele 121 echipaje participante, doar 99 au reușit să termine cursa printre care și mașina românească.

Victoria  s revenit unui Porsche 911 GT3 R de la Manthey Racing urmat de BMW M6 GT3 de la Rowe Racing pentru care au concurat doi piloți BMW cunoscuți – Marco Witmann și Martin Tomczyk.  În clasamentul general Dacia Logan a ocupat locul 98, care a parcurs cu 18 ture mai puțin decât învingătorul.

Dacia Logan a învins însă mașina de pe locul 99, un Porsche Cayman condus de o echipă de amatori. Printre abandonuri au fost nume grele: multe modele GT3 cum ar fi Pordche 911 GT3 R, Mercedes-AMG GT3 Evo dar și BMW M6 GT3 dintr-o echipă în care a concurat Augusto Farfus.

Cursa de anul acesta s-a desfășurat în condiții foarte grele. Din cauza ploii intense și a ceții, învingătorul a parcurs numai 59 tururi în mai puțin de 10 ore în care a fluturat steagul verde și galben.

Cursa ADAC 24h de la Nurburgring este deschisă în principal amatorilor dar din 1999 încoace au fost admise și mașini din clase de competiții și piloți profesioniști.

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?