Home Auto util Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand. Top 10

Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand. Top 10

de

Cele mai bune sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand țin de felul în care te raportezi la tranzacție și la modul în care trebuie verificat orice model.

sfaturi pentru cumpararea unei masini second hand

Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand

V-ați hotărât să achiziționați o mașină la mâna a doua, însă nu prea aveți idee ce aveți de făcut. Mai jos puteți găsi o listă cu sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand menite să vă scutească de bătăi de cap și de drumuri ulterioare la service.

Echipamentul de iarnă al autoturismului

Sfaturi pentru cumpărarea unei mașini second hand

1. Stabiliți un buget clar și la ce veți folosi mașina

Vreți o mașină de familie? Mergeți către un break sau un monovolum. Sunteți tânăr și în căutarea primei mașini? Poate ar trebui să vă alegeți o mașină ieftină și fără pretenții. De la început trebuie să aveți un buget clar stabilit bazat pe situația financiară. Luați în calcul și costurile de întreținere, impozitul anual, timbrul de mediu și asigurările.

2. Verificați reputația modelului ales

Există o mulțime de informații ușor de accesat pe internet legate de orice mașină. Cu cât modelul este mai popular, cu atât vă va fi mai ușor să-l identificați pe forumul dedicat unei anumite mărci. Acolo puteți să citiți părerile celor care dețin deja o astfel de mașină și puteți să-i aflați slăbiciunile. Dacă sunt prea multe, mai bine  vă reorientați.

3. Prețul corect

Un preț mult sub cel al pieței poate ascunde multe probleme greu de observat la o primă evaluare. S-ar putea chiar ca mașina să fi fost lovită, structura de rezistență să fi fost afectată, dar să fi fost reparată astfel încât să nu se vadă și urmările. Nu subestimați măiestria și inventivitatea mecanicilor.

Cele mai bune anvelope de iarnă

4. Verificați nu numai mașina, ci și persoana care o vinde

Vânzătorul vă spune că este primul proprietar, dar are alură de samsar cu “acte”, atunci mai bine renunțați. O idee bună este ca înainte de a contacta vânzătorul să-i căutați numărul de telefon pe internet. Dacă apar mai multe anunțuri cu același număr de telefon știți din prima cu ce aveți de-a face. Nu-i găsiți numărul legat de alte anunțuri, atunci apelați la un truc: atunci când sunați prima oară vânzătorul spuneți-i că doriți să vorbiți despre mașina, fără a da alte detalii. Dacă vă întreabă “care dintre ele?”, tocmai ați aflat că discutați cu un samsar.

5. Toate actele trebuie prezentate de la început

Timpul înseamnă bani. Nu are rost să discutați cu cineva care “uită” să aducă toate actele mașinii, sau care vă promite că le veți putea verifica la o dată ulterioară. Dacă este onest și interesat să vândă, va face tot posibilul să vă dovedească aceste lucruri încă din primul moment.

6. Apelați la un mecanic de încredere sau la o persoană care se pricepe la astfel de tranzacții

Aveți un prieten mecanic, sau poate chiar unul care face comerț cu mașini? Apelați cu încredere la el atunci când vizionați și testați o mașină. Cu siguranță o astfel de inițiativă vă va scuti de multe bătăi de cap ulterioare.

7. Verificați complet mașina

Orice aspect este important. De la felul în care mașina arată, până la modul în care se comportă la trecerea peste denivelări. O verificare a stratului de vopsea este de asemenea o idee foarte bună. O astfel de verificare se poate face cu un dispozitiv special ce indică grosimea stratului în diferite locuri. Astfel puteți că mașina a fost lovită, reparată și revopsită.

8. Întotdeauna apelați la un service al mărcii respective

Indiferent cât de mult se laudă anumite service-uri că știu totul despre orice model, adevărul este că nimic nu poate înlocui expertiza unui service ce aparține mărcii respective. Doar aici aveți garanția că o problemă descoperită la mașină poate fi diagnosticată corect și o reparație poate fi evaluată.

Defecțiuni frecvente la Opel Astra

9. Veridicitatea kilometrajului

Odată ce ați constatat că mașina are istoric verificabil (carte de service, facturi pentru diverse operațiuni de întreținere, etc.) ar fi o idee bună să și verificați veridicitatea informațiilor. Cel mai ușor este dacă mașina a avut toate reviziile făcute în rețeaua mărcii respective. Astfel, cu un singur drum la service se poate accesa tot istoricul mașinii.

10. Alegeți o mașină încă în garanție

Dacă bugetul vă permite, cea mai sigură cale să evitați reparații costisitoare ulterioare este să cumpărați o mașină aflată încă în garanție. Există foarte multe modele ce au garanții de 4, 5 sau chiar 7 ani, cu prețuri relativ accesibile.

 

Articole similare

Comentarii închise.