Home Motorsport Sibiu Rally Challenge – programul complet al evenimentului

Sibiu Rally Challenge – programul complet al evenimentului

de

Prima ediție a Sibiu Rally Challenge, un festival dedicat sporturilor cu motor, se va desfășura în perioada 9–12 octombrie. Evenimentul este deschis tuturor tipurilor de mașini de competiție.

Sibiu Rally Challenge

Sibiu Rally Challenge

Sibiu Rally Challenge, primul eveniment de acest gen din România, va începe joi, 9 octombrie, cu recunoașterile oficiale ale celor trei probe de asfalt, dar și a circuitului de rally cross, acolo unde se va desfășura lupta pe macadam. Cartierul general va fi amplasat în Piața Mare a orașului, locație deja celebră atât din punct de vedere turistic, dar și pentru pasionații de sporturi cu motor. „Nu se putea un loc mai potrivit ca punct de plecare pentru Sibiu Rally Challenge. Piața Mare este cel mai important punct al orașului și atrage mii de turiști în fiecare zi. Aici va fi cartierul general al evenimentului pentru că vrem să asigurăm o expunere cât mai bună pentru toți participanții, dar și să promovăm cele mai frumoase locuri din oraș“, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Sibiu Rally, Sibiu 25-27 07 2013

Vineri, 10 octombrie, sunt programate o serie de evenimente care vor atrage publicul în Piața Mare pentru sesiunea de autografe a piloților, parada mașinilor pe străzile din centrul orașului și startul festiv, care vor avea loc începând cu ora 18.00. Prima specială pe asfalt se va desfășura în nocturnă, pe proba specială Păltiniș, având o lungime de 9 km.

Provocarea de a cuceri Transfăgărășanul

Sâmbătă, 11 octombrie, piloții înscriși la Sibiu Rally Challenge vor trebui să înfrunte Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Prima trecere pe speciala de 7,2 km va fi la ora 12.00, iar cea de-a doua, la ora 13.23. „Nu s-a mai organizat niciodată o competiție pe această parte a Transfăgărășanului. Este o provocare specială pentru toată lumea și cred că acesta va fi punctul de atracție pentru piloți și pentru spectatori“, a continuat Sorin Itu.

Duminică, 12 octombrie, lupta pentru glorie se va da pe circuitul de rally cross, unde cei mai buni piloți se vor întrece într-o cursă similară cu celebra Cursa Campionilor. „Ediția din acest an a Sibiu Rally Challenge este doar primul pas spre un festival internațional dedicat sporturilor cu motor. Încă de la prima ediție, vom încerca să atragem cât mai mulți piloți care vor dori să răspundă provocărilor noastre“, a mai adăugat Sorin Itu.

Articole similare

Comentarii închise.