Home Știri Škoda produce, în premieră, un milion de automobile într-un an

Škoda produce, în premieră, un milion de automobile într-un an

de

Pentru prima dată în istoria mărcii, Škoda produce mai mult de un milion de autovehicule pe parcursul unui an calendaristic.

Modelul Škoda cu numărul 1 milion a fost o Fabia.

Modelul Škoda cu numărul 1 milion a fost o Fabia.

Săptămâna trecută, în fabrica principală din Mladá Boleslav, a ieșit de pe linia de producție mașina-aniversară – o Škoda Fabia 1.2 TSI/81 kW de culoare albă moon. Atingând pragul de un milion de automobile fabricate pe parcursul unui singur an calendaristic, producătorul ceh de autovehicule își reafirmă strategia de creștere internațională.

La baza creșterii producției și a vânzărilor a stat cea mai amplă ofensivă a modelelor din istoria mărcii Škoda. Începând cu anul 2010, producătorul ceh și-a reînnoit continuu gama de modele, s-a dezvoltat în segmente-cheie, în special în cadrul fabricii principale Škoda din Mladá Boleslav – principala uzină. „Numărul de un milion de autovehicule fabricate în acest an demonstrează forța centrelor noastre de producție internaționale și din Cehia, alături de priceperea tuturor echipelor noastre de producție“, explică Michael Oeljeklaus, membru al Consiliului de administraţie Škoda, responsabil pentru producție și logistică.

Škoda Fabia obține cinci stele la testele EuroNCAP

Pragul atins astăzi accentuează din nou evoluţia remarcabilă a producătorului ceh, în special pe parcursul ultimelor două decenii. De la căderea Cortinei de fier și alăturarea la Grupul Volkswagen, în aprilie 1991, Škoda și-a crescut de șase ori vânzările. Rapida renaștere a legendarei mărci de automobile a fost într-adevăr impresionantă – poziţionată în inima Europei, a devenit un producător cu succes internațional, cu o gamă de șapte modele disponibile în peste 40 de variante. De la fabricarea unui singur model în anul 1991, şi anume Favorit, Škoda oferă astăzi cea mai diversă și mai atractivă gamă de produse din toate timpurile.

Un pilon important al acestei creșteri de-a lungul ultimilor ani a fost extinderea către noi piețe în afara Europei. La începutul anilor ’90, producătorul ceh era încă unilateral dezvoltat pe piața locală și în țările Europei Centrale și de Est. Astăzi, Škoda își comercializează produsele în peste 100 de țări din toată lumea. China a fost cea mai puternică piață individuală a mărcii încă din 2010. Doar pe parcursul primelor luni ale acestui an, vânzările de pe piața chineză au reprezentat un sfert din total vânzărilor Škoda.

În acest context, Škoda pune un accent deosebit pe producția locală din piețele-cheie internaționale, în plus față de capacitățile extinse din țara de provenienţă, ca parte a strategiei internaționale de dezvoltare. În China, cehii produc în unităţile din Anting, Yizheng și Ningbo, în parteneriat cu Shanghai Volkswagen (SVW). Până în prezent, mai mult de 1,3 milioane de unități au fost produse pentru piața chineză în fabricile SVW. În acest an, Škoda și-a dublat gama de produse din China, ajungând la șase modele fabricate local. În Rusia, modelele Škoda sunt produse în Nizhnii Novgorod și Kaluga. În India, automobilele Škoda ies de pe linia de producție din Pune și Aurangabad. Mașini Škoda se mai produc și în Slovacia, Kazakhstan și Ucraina.

Istoria producției Škoda

  • 10 decembrie 2014: Škoda produce autovehiculul cu numărul 1 milion din anul 2014, atingând pentru prima dată această performanță într-un an calendaristic
  • 19 martie 2014: 11 milioane de automobile produse în fabrica din Mladá Boleslav
  • 26 august 2013: 4 milioane de Octavia
  • 9 iulie 2013: un milion de autovehicule produse în China începând din 2007
  • 5 februarie 2013: 15 milioane de mașini produse începând din 1905
  • 30 ianuarie 2012: 14 milioane de automobile produse începând din 1905
  • 12 octombrie 2011: 10 milioane de autotursime produse în fabrica din Mladá Boleslav
  • 8 aprilie 2009: 12 milioane de unități produse începând din 1905
  • 13 iulie 2006: 10 milioane de autovehicule fabricate începând cu 1905
  • 1991: 5 milioane de mașini  produse începând din 1905

Articole similare