Home Știri Škoda se sincronizează cu Android

Škoda se sincronizează cu Android

de

Škoda a anunțat că se alătură Open Automotive Alliance, organizație ce are ca obiectiv asigurarea unor forme atractive şi sigure de integrare a dispozitivelor cu Android în automobil.

SKODA

Open Automotive Alliance a fost iniţiată în ianuarie 2014. Membrii fondatori sunt concernul din domeniul internetului Google şi, printre alţii, companiile auto Audi, General Motors, Honda, precum şi producătorul de cipuri Nvidia. Platforma comună are scopul de a concepe posibilităţi sigure şi intuitive de utilizare a tehnologiilor şi a serviciilor pe bază de Android, unul dintre cele mai raspândite sisteme de operare întâlnit la dispozitivele mobile.

Google a lansat Android Auto

„Conectivitatea devine tot mai importantă în cotidianul nostru şi, de asemenea, joacă un rol tot mai important  la bordul automobilelor”, spune Dr. Frank Welsch, membru al Consiliului de Administraţie Škoda, responsabil pentru Dezvoltarea Tehnică. „Clienţii noştri apreciază flexibilitatea şi caracterul practic al autovehiculelor noastre. Prin integrarea aplicaţiilor mobile în automobil, clienţii noştri profită de o mai bună conectivitate, mai multă siguranţă şi operare mai facilă – încă un aspect‚ al filosofiei noastre Simply Clever“, a mai adăugat Welsch.

Skoda Superb Combi Outdoor, o versiune cu spirit de aventură

Având în vedere larga răspândire a smartphone-urilor și tabletelor, există o cerere tot mai mare a clienţilor în ceea ce priveşte interconectarea dispozitivelor mobile cu automobilul: „smartphone pe patru roţi”. Alăturarea la Open Automotive Alliance este un pas important pentru producătorul auto ceh, în sensul posibilităţii de a-şi dezvolta o ofertă de profil atractivă.  „Parteneriatul cu Open Automotive Alliance ne va permite să oferim pentru maşinile noastre noi tehnologii şi aplicaţii on-line atractive, în baza sistemului de operare Android. Astfel dezvoltăm în continuare aspectele conectivitate şi integrare auto, în beneficiul clienţilor noştri,” a declarat Dr. Frank Welsch.

Articole similare