Home Știri Sondaj Bosch: siguranţa este prioritară pentru șoferi

Sondaj Bosch: siguranţa este prioritară pentru șoferi

de

Majoritatea conducătorilor auto apreciază ajutorul venit din partea sistemelor de asistenţă. Cele care monitorizează unghiul mort sau previn accidentele prin intermediul sistemului de frânare de urgenţă sunt considerate cele mai utile.

1-CC-18795

Cât de informaţi sunt şoferii în privinţa celor mai noi sisteme de asistenţă pentru şoferi, care este experienţa lor zilnică de conducere şi care este, în opinia lor, ajutorul oferit de sistemele electronice? Acestea au fost întrebările adresate de Bosch şoferilor care au achiziţionat autovehicule de dimensiuni medii şi mici între 2009 şi 2012.

Cu alte cuvinte, în majoritatea cazurilor, respondenţii erau proprietarii autovehiculelor în care sistemele de asistenţă erau disponibile în cel mai bun caz ca dotări opţionale. Cu toate acestea, cumpărătorii s-au dovedit a fi bine informaţi. Majoritatea acestora sunt interesaţi de tehnologiile care asigură asistenţă şi informaţii, în special în ceea ce priveşte siguranţa, dar şi confortul în situaţiile de trafic cu opriri şi porniri dese.

Majoritatea persoanelor intervievate conduc cu plăcere şi se consideră şoferi experimentaţi, a căror atenţie nu poate fi uşor distrasă. Cu toate acestea, răspunsurile primite au relevat faptul că mulţi dintre şoferi s-au confruntat cu situaţii critice în ultimele douăsprezece luni înaintea efectuării sondajului: 70 la sută şi-au amintit că au fost nevoiţi să folosească frâna de urgenţă, 47 la sută au recunoscut că, la schimbarea benzii de circulaţie, au văzut târziu autovehiculul care se apropia din spate, iar 34 la sută au ezitat cel puţin o dată în momentul în care au fost nevoiţi să aleagă între frânare şi manevrele de evitare într-o anumită situaţie.

Prin urmare, funcţiile care oferă siguranţă suplimentară înregistrează o cerere mare. Atunci când respondenţii au fost întrebaţi ce sisteme de asistenţă electronică sunt cele mai utile, 84 la sută din aceştia au ales asistentul pentru monitorizarea unghiului mort. L-au urmat îndeaproape, pe poziţia a doua şi a treia, sistemele de frânare de urgenţă care previn producerea accidentelor ce implică pietonii şi coliziunile din spate.

Totuşi, şoferii europeni sunt bine informaţi şi cu privire la modul în care tehnologia de ultimă oră poate face experienţa zilnică a condusului şi mai plăcută. Fie că obişnuiesc să conducă pe autostrăzi aglomerate sau în condiţii de trafic urban intens, tempomatul adaptiv inteligent le permite şoferilor să ajungă la destinaţie mai puţin stresaţi. Prin urmare, tempomatul adaptiv ACC, care reduce sarcinile şoferului în condiţiile obositoare de trafic cu opriri şi porniri dese, este cel care urmează pe lista lor, imediat după funcţiile de siguranţă.

Interesul fata de sistemele de asistenta

 

Articole similare