Home Motorsport Suzuki România continuă proiectul Cupa Suzuki și în 2015

Suzuki România continuă proiectul Cupa Suzuki și în 2015

de

După două sezoane extrem de disputate în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Suzuki România continuă proiectul demarat în 2013, organizând Cupa Suzuki și în acest sezon.

Cupa Suzuki 2014 - 3

Cupa Suzuki, o competiție monomarcă deschisă modelului Swift, se va desfășura în cadrul tuturor celor nouă etape din Campionatul Național de Raliuri programate în 2015.  Modelul Suzuki Swift se încadrează la clasa 9, conform regulamentelor FRAS, iar pentru anul acesta, Wise Motorsport, partenerul tehnic, a dezvoltat un grup scurt pentru cutia de viteze.

Cu această noutate, deși viteza maximă a fost redusă, etajarea treptelor se face diferit, păstrând motorul la turații optime pentru putere și cuplu. La fel ca la edițiile anterioare, Suzuki Swift va fi echipat cu un motor de 1,6 litri care dezvoltă 136 CP și are fișă de omologare corespunzătoare grupei N. Conform noului regulament al Cupei Suzuki, în competiție sunt admise atât mașinile cu grupul nou, cât și cele cu care s-a concurat în ultimele două sezoane.

După colaborarea fructuoasă din 2013 și 2014, Wise Motorsport rămâne partenerul tehnic al Suzuki România și se va ocupa de toate aspectele tehnice ale competiției, inclusiv de înscrierile pentru sezonul 2015 în competiția organizată de Suzuki România.

Cupa Suzuki - 1

În 2015, calendarul Campionatului Național de Raliuri include nouă etape, iar piloții înscriși în Cupa Suzuki vor lua startul la fiecare dintre ele, punctând atât în clasamentul Cupei, cât și la clasa 9.

La fiecare etapă se acordă premii în valoare de 2000 de euro primelor trei echipaje clasate (1000 euro locul 1;  600 euro locul 2; 400 euro locul 3), iar pentru întocmirea clasamentului final se va ține cont de cele mai bune șapte rezultate.

Sezonul începe în weekendul 27–28 martie cu Tess Rally la Brașov și va continua cu etapele de la Arad (8–9 mai), Tulcea (5–6 iunie), Bacău (26–27 iunie), Cluj (17–18 iulie), Sibiu (21–22 august), Iași (11–12 septembrie), Harghita (9–10 octombrie) și Craiova (30–31 octombrie).

În 2015, unul dintre partenerii principali ai Cupei Suzuki va fi postul de radio Kiss FM. „Anul acesta, Cupa Suzuki le va oferi participanților, în afara premiilor în bani, și un pachet media atractiv. Postul de radio Kiss FM este partener oficial al competiției și va promova Cupa Suzuki la nivel național, înaintea fiecărei etape. Sunt sigur că, și în acest an, lupta în cadrul Cupei va fi extrem de disputată și sper ca pachetul pe care-l oferim să atragă un număr cât mai mare de piloți“, a spus Alin Radu, directorul Suzuki România.

Cupa Suzuki 2014 - 2

Articole similare