Știri Tehnologie Video

(Video) Taycan înăuntru, Cooper SE în Ro

Taycan înăuntru, Cooper SE în Ro

Porsche se pregătește să ne dezvăluie primul său model complet electric de foarte mult timp, însă așteptarea aproape a luat sfârșit – și deja știm cum va arăta interiorul. Mini anunță disponibilitatea la precomenzi și în România a noului Cooper SE, primul model electric de serie mare al mărcii britanice.  

În cazul în care sunteți perfect aclimatizați cu display-urile de dimensiuni generoase ale telefoanelor smart de astăzi, atunci noul Porsche Taycan va reprezenta o adevărată bucurie – constructorul german a optat pentru un cockpit intensiv digital. Astfel, clasicul limbaj al interiorului Porsche primește în viața sa direct secolul XXI, fără însă a renunța la elementele tradiționale pe care orice pasionat s-ar aștepta să le regăsească. De exemplu, în spatele volanului se află un masiv ecran curbat de 16,8 inch – dotat inclusiv cu butoane capacitive pe margini.

Taycan înăuntru, Cooper SE în Ro

Acesta îi va fi familiar oricărui client Porsche pentru că formatul standard – sunt patru pre-setări în total – este o copie digitală a celor cinci cadrane aflate la bordul vehiculelor mărcii de multe decade. Acolo unde ne-am aștepta – central – se află, apoi, ecranul de 10,9 inch al sistemului de infotainment, însă în Taycan chiar și pasagerul din dreapta are propriul display. În plus, afișajele par să difere față de formatul curent din restul familiei de modele Porsche. Al patrulea ecran (cu diagonala de 8,4 inch) este poziționat – înclinat – pe tunelul central, în stilul modelelor recente Audi.

Desigur, de la bord nu lipsește nici versiunea Porsche a noilor asistenți digitali virtuali (în stilul Mercedes și BMW). Un alt aspect posibil controversat va fi noul sistem „Virtual Airflow Control”, ce include guri de ventilație controlate electronic – adio clasicele „obloane”. Apropo de climatizare, inclusiv pasagerii din spate primesc propriul display pentru a comanda sistemul opțional cu patru zone. Taycan va debuta oficial pe 4 septembrie, înainte de a-și face apariția la Salonul Auto de la Frankfurt – și o va face cât se poate de sustenabil. Spre exemplu, prin intermediul tapițeriei opționale „Race-Tex” din fibre de poliester reciclate sau al covorașelor ce utilizează la rândul lor produse reciclate.

Mini nu a prezentat de prea mult timp noul Cooper SE, iar modelul complet electric poate fi deja pre-comandat inclusiv în România. Producția sa începe la finalul acestui an la fabrica BMW Group din Oxford, Marea Britanie, startul livrărilor fiind programat pentru primul trimestru al lui 2020. Clienţii din România îşi pot rezerva deja modelul printr-un avans de 1500 de euro. Precomanda se poate face direct, printr-o solicitare on-line sau în persoană, la dealerii autorizați ai mărcii. Mini oferă Cooper SE în România la un preț de pornire de 33.082€ cu TVA inclus (27.800€ fără TVA), fără a lua în considerare programul “Rabla Plus” al Guvernului României. Practic, Cooper SE este cu 2000 de euro mai costisitor (prețul cu TVA) față de un Cooper S cu aceeași configurație a echipamentelor.

Tag-uri