Știri Video

(Video) Taycan, Piech, GTE – ziua VW

Noul Porsche Taycan are deja în palmares un record pe Nürburgring-Nordschleife. Volkswagen a îmbunătățit versiunea GTE a faimosului Passat, iar Ferdinand Piech – fostul „chairman” al Grupului Volkswagen a decedat la vârsta de 82 de ani. În plus, autobuzul Mercedes-Benz Citaro Hybrid va transporta pasageri în București din primăvara lui 2020.

Pentru că este foarte la modă, circuitul german are și un nou standard pentru mașinile sport cu patru uși, cu propulsie complet electrică. Pilotul de teste Lars Kern a parcurs „Iadul Verde”, la bordul unui prototip Taycan, în șapte minute și 42 de secunde. Timpul a fost stabilit pe parcursul de 20,6 kilometri, nu pe versiunea completă – de 20,8 km. Cel mai probabil, pentru Porsche nu contează neapărat recordul în sine, cât capacitatea de a oferi performanțe susținute în timpul condusului competitiv.

Taycan, Piech, GTE – ziua VW

Astfel, compania a mai realizat anterior și teste de anduranță de 24 de ore și accelerări în serie. Spre exemplu, un alt prototip a parcurs în doar 24 de ore o distanță de exact 3425 km în cadrul unui test pe pista de mare viteză de la Nardò (Italia). Adică aproximativ distanța de la Nardò la Trondheim, în Norvegia. Totul la temperaturi maxime în aer de 42 de grade Celsius și pe pistă de 54 de grade Celsius, la viteze  între 195 și 215 km/h. Iar singurele pauze au fost pentru încărcări rapide ale bateriei și schimbări ale pilotului.

Taycan, Piech, GTE – ziua VW

În plus, în cadrul unui alt test, un alt vehicul pre-serie a accelerat de la zero la 200 km/h de nu mai puțin de 26 de ori, succesiv, pe o pistă de aeroport. Valoarea medie de accelerație din cursele cronometrate a fost sub zece secunde. Diferența dintre cele mai rapide și cele mai lente încercări a fost de 0,8 secunde.

Volkswagen oferă, în clasa medie, opțiunea propulsiei plug in hybrid – un compromis între parcursurile urbane electrice și cele de lungă durată hibride – sub forma modelului Passat GTE. Recent restilizată, seria Passat a debutat pe piața din Germania chiar luna aceasta. Iar VW oferă de acum clienților și opțiunea GTE – dotată cu toate perfecționările seriei care a ajuns la cifre de vânzări de peste 30 de milioane de unități. În plus, Passat GTE primește o serie de îmbunătățiri specifice, cea mai importantă fiind legată de creșterea capacității acumulatorilor cu 31% la un total brut de 13 kWh. Parcursurile EV sunt posibile până la viteza de 140 km/h, iar autonomia în sistem WLTP este de 56 km (sedan) / 54 km (Variant).

Ferdinand Piech, fostul „chairman” al Grupului Volkswagen și membru al ilustrei familii Porsche (nepot pe linie maternă al legendarului Ferdinand Porsche), a murit la vârsta de 82 de ani – conform presei teutone. Piech s-a născut în 1937, părinții săi fiind Anton și Louise Piech. Mama lui a fost fiica lui Ferdinand Porsche, iar nepotul Piech a început lucrul la compania Porsche încă din 1963, în calitate de inginer. S-a mutat din 1972 la Audi și a devenit CEO-ul Volkswagen încă din 1993.

A condus întregul grup VW până în 2015 când a fost forțat să se retragă, iar în 2017 a vândut cotația sa de 14,7% din acțiunile Porsche SE pentru nu mai puțin de 1,2 miliarde de dolari. Piech a fost un entuziast al lumii auto, dar și moto – la 71 de ani încă conducea marca preferată de motociclete: Ducati. În plus, zvonurile sugerează că el era misteriosul cumpărător al Bugatti-ului La Voiture Noire, ținând cont de „dragostea” sa față de modelul anterior – Veyron, pe care l-a susținut de-a lungul întregii sale cariere.

Taycan Piech GTE ziua VW

Din 2020 capitala României – București – va avea parte de un transport în comun un pic mai curat. Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România și Primăria Municipiului București au semnat contractul pentru cele 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid comandate anterior. Livrarea va avea loc în cursul anului viitor, modelul având parte de soluția „compact hybrid”, prin care motorul electric de 14 kW este amplasat între motorul cu ardere internă și  cutia de viteze automată, fiind capabil să genereze sau să recupereze energie pentru economii de combustibil. 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE