Știri

TCR Concept este cel mai rapid Volkswagen Golf GTI

În ciuda titulaturii de a „concept”, fanii nu trebuie să se teamă: modelul Golf GTI TCR va ajunge în producția de serie până la sfârșitul anului, astfel încât oricine se va putea bucura pe Autobahn de cel mai rapid Golf GTI din istorie.

În ciuda noii sale titulaturi oficiale, Golf GTI TCR Concept nu este și cel mai puternic Golf GTI realizat până acum – onoarea revenindu-i de fapt modelului Clubsport S, dotat cu 306 CP. Cunoscătorii în ale motorsport-ului ar putea fi un pic derutați, deoarece TCR este și numele unei versiuni destinate strict circuitelor – însă de această dată avem de-a face cu un model cu drept de utilizare pe drumurile publice, prezentat fanilor mărcii adunați la Wörthersee.


Conform constructorului, modelul standard Golf GTI TCR va avea instalat clasicul limitator de viteză – programat să blocheze depășirea vitezei de 250 km/h. Însă inima de 2 litri turbo pe benzină este dispusă să ofere 286 CP la 6800 rpm și 370 Nm de la 1600 rpm pentru a atinge un maxim de 264 km/h – cu puțin peste ceea ce poate Clubsport S (260 km/h).


Elementele de identificare pentru Golf GTI TCR incluse sunt tracțiunea exclusiv față în combinație cu transmisia DSG cu șapte rapoarte, jante de 18 sau 19 inch forjate, frâne disc perforate cu etriere și plăcuțe speciale, inspirate de modelul TCR de circuit, șasiu sport și suspensie adaptivă, precum și un kit de caroserie menit probabil să sporească confuzia cu privire la destinația – circulație publică sau circuit – a noului model.