Home Motorsport Thierry Neuville pilot principal Hyundai Motorsport pentru sezonul WRC 2014

Thierry Neuville pilot principal Hyundai Motorsport pentru sezonul WRC 2014

de

Hyundai Motorsport l-a desemnat pe belgianul Thierry Neuville pilot principal al echipei WRC. Belgianul va reprezenta Hyundai in sezonul WRC 2014.

Hyundai_ Thierry Neuville

Neuville, în vârstă de 25 de ani, a încheiat cu Hyundai Motorsport un contract pe termen lung privind implicarea ambelor părți in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

“Suntem încântați de faptul că Thierry Neuville este pilotul principal al echipei WRC,” a declarat directorul echipei Hyundai Motorsport, Michel Nandan. “Thierry a avut un sezon foarte bun în 2013 și, ținând cont de vârsta lui, se dovedește a fi unul dintre cei mai bine pregătiți piloți din WRC. Viteza, abilitățile de pilotaj și abordarea dinamică sunt câteva dintre caracteristicele care îl recomandă pentru a fi pilot principal.”

Neuville îl va avea drept copilot pe Nicolas Gilsoul și împreună vor concura pe modelul i20 WRC în sezonul 2014 al  Campionatului Mondial de Raliuri , care va debuta în ianuarie, la Monte Carlo. Belgianul se afla la al treilea sezon consecutiv in cadrul WRC.

Hyundai_Nicolas Gilsoul

Experienta acumulată de Neuville reprezintă un element important pentru echipa Hyundai Motorsport. Rezultatele impresionante înregistrate de către belgian în acest sezon îl poziționeaza drept unul dintre cei mai tineri și dinamici piloți din clasamentul WRC.

Hyundai Motorsport testează intens pentru sezonul 2014

În cele două sezoane anterioare WRC, Neuville a participat la 32 de raliuri. În anul 2012 el s-a clasat pe locul șapte, iar  2013 a acumulat patru victorii consecutive – Italia, Finlanda, Germania si Australia – si s-a clasat pe locul al treilea in Mexic, Grecia și Marea Britanie. Belgianul a încheiat sezonul pe locul al doilea in clasamentul general WRC.

Hyundai_Thierry Neuville Nicolas Gilsoul

Articole similare