Home Știri Timbrul de mediu ar putea fi inclus în prețul carburantului

Timbrul de mediu ar putea fi inclus în prețul carburantului

de

O inițiativă legislativă ce a fost depusă la Parlament prevede transformarea timbrului de mediu într-o taxă de poluare inclusă în prețul carburantului.

autostrada3

Doi senatori au depus, zilele trecute, la Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege ce prevede transformarea timbrului de mediu într-o taxă inclusă automat în prețul carburanților. Cei doi senatori PNL de Bihor – Valeriu Boeriu și Cristian Bodea – spun că astfel va fi mai echitabil distribuită povara fiscală.

Taxa de poluare se recuperează cu tot cu dobândă

„Noi am pornit de la constatarea că taxa de poluare datorată de posesorii de autovehicule din România a cunoscut, de-a lungul anilor, mai multe variante, dar niciuna nu a fost bazată pe un principiu echitabil, şi anume acela de a plăti în funcţie de cât poluezi, adică de cât circuli“, a declarat senatorul Cristian Bodea, citat de Mediafax. Noua taxă ar urma să aibă valoarea de un cent pe litru.

Piața auto este sufocată de importurile de mașini uzate

Prin iniţiativa legislativă înregistrată la Senat, cei doi autori urmăresc abrogarea taxei de mediu, care moşteneşte aceleaşi probleme ca şi formele precedente ale taxei şi este la fel de vulnerabilă în faţa proceselor de despăgubire, precum şi instituirea unei taxe de poluare de un ban pe litrul de combustibil (indiferent că este vorba despre benzină, motorină sau gaz petrolier lichefiat), fapt care ar asigura o colectare pe măsura poluării, conform principiului poluezi doar cât circuli.

Articole similare