Home Motorsport Toyota Gazoo dezvăluie noul „Trophy Competition” pentru fanii modelului GT86

Toyota Gazoo dezvăluie noul „Trophy Competition” pentru fanii modelului GT86

de Aurel Niculescu

Toyota Gazoo Racing – divizia de motorsport a producătorului japonez a anunțat lansarea unei noi competiții pentru posesorii de modele GT86 de curse, fie ele pe circuit sau din lumea raliurilor.

Nu vom vedea modele de circuit înfruntându-se direct cu cele modificate pentru raliuri – cu toate că regulamentul permite înscrierea unei varietăți de modele GT 86: GT86 CS-V3 și CS-Cup, dar și GT86 CS-R3. Aceasta deoarece noul „Trophy Competition” de la Gazoo Racing este o competiție cu format flexibil, permițând de fapt acumularea de puncte ca urmare a participării piloților în diverse serii competiționale de pe Bătrânul Continent și acumularea de puncte ca urmare a numărului de competitori și a nivelului cursei. Astfel, pentru fiecare competitor din Trophy Competition se vor lua în calcul cele mai bune 10 rezultate din cadrul sezonului 2018.


Premiile – dacă ținem cont de cheltuielile asociate competițiilor motorsport – nu sunt prea consistente, însă cu siguranță oferă un imbold în plus fanilor GT86: €35.000 și o Toyota C-HR pentru câștigător, 25 și 20.000 de euro pentru locurile doi și trei. „Toyota Gazoo Racing Trophy Competition este un proiect incitant ce aduce laolaltă un număr mare de competitori ce vor lupta pentru titlu indiferent de disciplină,” explică Emanuele Battisti, TMB Customer Motorsport Project Leader. Toyota are în vedere competitori din seriile VLN, RCN, Nurburgring 24 Hours, Tour European Rally Series, Campionatul german de raliuri, sau FIA European Rally Championship. Mai multe detalii sunt disponibile și pe site-ul oficial al Toyota Motorsport.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.