Home Știri Toyota Yaris Hybrid-R Concept, un altfel de hot hatch

Toyota Yaris Hybrid-R Concept, un altfel de hot hatch

de

Folosind experiența câștigată în motorsport, Toyota propune un concept ce se anunță foarte rapid și cu tracțiune integrală.

Toyota Yaris Hybrid-R Concept

Înaintea debutului de luna viitoare din cadrul Salonului auto de la Frankfurt, Toyota agită apele și dezvăluie schița primului concept din portofoliu care își propune să folosească resursele propulsiei hibride inclusiv pentru a crește performanțele, nu doar pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile poluante. Yaris Hybrid-R Concept este derivat dintr-o versiune cu trei uși a subcompactei japoneze și alătură două electromotoare propulsorului termic 1.6 l GRE (Global Race Engine). Gurile rele și foarte optimiste spun că, în total, puterea maximă instantanee ar putea gravita în jurul a 400 CP, ceea ce pare de-a dreptul înspăimântător.

Test comparativ: Toyota Prius Plug-in Hybrid vs Opel Ampera

Totuși, oricât de mare ar fi puterea dezvoltată, ea va fi „pusă la asfalt“ prin intermediul ambelor punți, roțile spate fiind antrenate de cele două electromotoare. Energia electrică recuperată pe perioada de frânare se pare că va fi stocată cu ajutorul unui condensator de mare capacitate.

Yaris Hybrid-R Concept este primul model al japonezilor care împrumută o parte din tehnologia hibridă prezentă pe bolizii Toyota ce concurează în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Toyota a mai anunțat că își va reîmprospăta gama de modele hibride, 16 versiuni îmbunătățite sau noi fiind programate să debuteze până la sfârșitul anului.

Articole similare