Home Știri (Video) Tushek TS 900 Apex, hypercar-ul ultra-ușor

(Video) Tushek TS 900 Apex, hypercar-ul ultra-ușor

de Aurel Niculescu
Tushek TS 900 Apex, hypercar-ul ultra-ușor

Câteodată chiar și noi mai uităm câte o marcă apărută parcă de nicăieri. Este cazul startup-ului sloven Tushek. Ei ne atrag încă odată atenția cu TS 900 Apex, după ce recunoaștem că am uitat de prima lor apariție – din 2012, cu modelul Renovatio T500.

Singura noastră scuză are legătură cu faptul că micul coupé sloven de 450 CP din 2012 a avut o viață la fel de scurtă precum flacăra unui băț de chibrit. Acum, la șapte ani distanță, Tushek vrea să schimbe datele problemei cu TS 900 Apex, care de altfel trece direct în categoria hypercar. „Noul” model (TS 900 a mai fost arătat sub formă de prototip și anul trecut, la Top Marques din Monaco) va fi dezvăluit oficial publicului în cadrul evenimentului Salon Privé, desfășurat la Blenheim Palace în Marea Britanie.

Pentru a-și face loc în stratosfera producătorilor exotici în serie mică, Tushek pretinde nu că ar avea cel mai puternic sau rapid hypercar din lume, ci doar cel mai „ușor”. Nu știm care a fost etalonul lor de măsură, deoarece masa de 1410 kilograme cu siguranță nu este absolut cea mai redusă. Totuși, dacă ținem cont de faptul că sistemul de propulsie este hibrid, standardul atins este destul de impresionant – Honda NSX, de exemplu, este cu peste 300 kg mai grea.

Tushek TS 900 Apex, hypercar-ul ultra-ușor

Puterea totală – realizată de un V8 de 4,2 litri amplasat în spate și de o pereche de motoare electrice – este de 950 CP și 1400 Nm. Coroborată cu masa redusă, puterea este suficientă pentru a propulsa modelul TS 900 Apex până la 60 mph (96 km/h) în 2,5 secunde, în timp ce viteza maximă este de 236 mph (380 km/h). Pachetul tip hypercar este cât se poate de complet: uși fluture, acoperiș detașabil, pneuri Pirelli Trofeo Series R sau frâne Brembo. Nici un detaliu, însă,  despre cât va costa și când va deveni disponibil publicului larg.  

Tushek TS 900 Apex, hypercar-ul ultra-ușorTushek TS 900 Apex, hypercar-ul ultra-ușor

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.