Home Știri Ultra Color, noua linie de vopsele auto lansată de Klar

Ultra Color, noua linie de vopsele auto lansată de Klar

de

Klar Professional, singurul producător român de lacuri și vopsele auto, deținut de Policolor, lansează noua linie de vopsele auto Ultra Color.

Klar ultra color

Ultra Color este rezultatul unui proiect cu o durată de aproape 12 luni al echipei  KLAR Professional. Investiția în noul sistem s-a ridicat la valoarea de aproximativ 500.000 de euro. „Noua gamă a fost dezvoltată în primul rând cu ajutorul informațiilor colectate de echipa Klar de la cele peste 2000 de service-uri auto care vopsesc cu produse Klar. Am luat în considerare cerințele lor pentru vopsele și lacuri, problemele de care se lovesc, criteriile de calitate, iar echipa tehnică le-a transpus în Ultra Color, un produs de preț mediu cu o calitate premium“, a declarat Bogdan Jambori, director comercial Divizia Klar Professional.

Klar Professional lansează calendarul 2014

Gama Ultra Color reunește întreaga paletă de produse necesare unei reparații de caroserie: vopsele 1K și 2K Ultra Color, lacuri Ultra Clear Diamond și Ultra Clear Saphire, întăritor Ultra Hardner, diluant și chitul Ultra. Poziționat în palierul de prețuri medii, noul produs Klar Professional furnizează atributele unui produs premium cu diminuarea considerabilă a erorilor de aplicare în cabina de vopsitorie. Astfel, conform testelor de calitate derulate în centrul Klar, Ultra Color are o acuratețe ridicată a culorilor, iar lacurile și fillerele Ultra oferă strălucire, respectiv rezistență ridicată suprafeței reparate, cu mai puține șanse de exfoliere din cauze mecanice sau de mediu.

Asistență tehnică pentru gama Ultra Color

Klar Professional oferă un program de asistență tehnică complementar. Astfel, Ultra Color beneficiază de un color box care conține majoritatea culorilor de bază identificate pe automobile și pune la dispoziția vopsitorilor spectofotometre X-Rite, aparate care citesc și interpretează culoarea direct pe caroseria automobilului. Informațiile citite de către X-Rite sunt furnizate softului Klar Ultra, care identifică rețeta culorii. Softul Klar Ultra cuprinde mai mult de 80.000 de culori și nuanțe pentru majoritatea automobilelor aflate în circulație.

În cazul în care culoarea nu este prezentă în softul dedicat, echipa de cercetare & devoltare a Klar Professional o poate dezvolta în termen de maximum 48 de ore de la primirea solicitării, pe baza curbei de culoare sau a informațiilor citite de aparat.

Garanție Ultra Color

Noua gamă a fost dezvoltată în jurul criteriilor de calitate direct solicitate de către vopsitori, astfel că sistemul de vopsitorie Ultra e susținut prin garanția de 3 ani oferită clienților finali. Garanția nu este însă transmisibilă și se acordă în anumite condiții, cum ar fi obligația de a face o operațiune de verificare și întreținere anuală.

Klar obține un certificat german în privința calității

Practic, clientul final, proprietarul automobilului, primește din partea service-urilor partenere Klar Professional un certificat de garanție pentru calitatea lucrării de vopsitorie. Pentru a putea acorda acest certificat, service-urile trebuie să fie inspectate și certificate anual de către Klar Professional și să folosească integral sistemul de vopsitorie Ultra Color.

Situația pieței de refinish auto

Conform datelor oficiale, pe plan local funcționează mai mult de 9.600 de service-uri autorizate, din care aproape 1300 de unități efectuează lucrări de vopsitorie și retușuri auto. Conform datelor colectate din piață de către Klar Professional și Asociația Societăților de Service Auto Independente, valoarea medie a unei daune decontate de către societățile de asigurare ajunge la circa 1100 de euro, valoare din care 68% reprezintă cheltuieli cu piese de schimb, 13% manoperă, iar 19% valoarea materialelor de vopsitorie.

În cazul unei reparații care este decontată de către client, valoarea medie ajunge la 1200 de lei, din care 22% o reprezintă materialele de vopsitorie. În acest caz se utilizează cu preponderență materiale din segmentul economic și mediu. În privința evoluției sectorului de vopsele pentru auto refinish, reprezentanții Policolor apreciază o stagnare a volumelor de materiale consumate și o reducere de până la 3–5% a valorii lor, în urma presiunii pe costul de reparație în vopsitorie.

Articole similare