Magazin Știri Video

(Video) V12 Vision Gran Turismo, Lamborghini-ul virtual

V12 Vision Gran Turismo, Lamborghini-ul virtual

V12 Vision Gran Turismo este acel Lamborghini pe care nimeni nu-l va avea, dar pe care oricine îl va putea conduce. Virtual, desigur, în jocul Gran Turismo Sport pentru PlayStation 4.

Ați auzit cu siguranță sintagma conform căreia practica aduce perfecțiunea – ei bine, fenomenul Gran Turismo o demonstrează cu prisosință. Nu de alta, dar câțiva norocoși și talentați jucători au avut inclusiv ocazia de a deveni piloți profesioniști. Iar jocul are chiar și un Campionat Gran Turismo, certificat de însuși FIA. La Monte Carlo s-a desfășurat recent final mondială, iar acolo Lamborghini a dezvăluit propriul concept din lunga linie de prototipuri Vision Gran Turismo. Denumit simplu, V12 Vision Gran Turismo, acest monopost va deveni disponibil pe Gran Turismo Sport pentru PS4 de anul viitor, din primăvară.

V12 Vision Gran Turismo, Lamborghini-ul virtual

https://youtu.be/7Me9eqhZyrE

Și, ținând cont de imposibilitatea deținerii fizice a conceptului, am putea spune că este – virtual – cel mai exotic Lamborghini. V12 Vision Gran Turismo este, în spiritul seriei din care face parte, o adevărată operă de artă… dramatică. Și avantajul existenței virtuale rezidă din permisiunea oferit echipei de design de a alege orice rută își doresc… oricât de extravagantă. În schimb, inginerii nu au avut prea mult de lucru – V12 Vision Gran Turismo utilizează chiar noul sistem de propulsie hibrid de pe mult mai realul Sian. Adică o combinație între maiestuosul V12 de 6,5 litri cu aspirație naturală și un sistem mild hybrid pe 48V, totalul fiind de 819 CP. Adică suficient pentru un sprint la 100 km/h (pentru Sian) în 2,8 secunde și o viteză maximă de 350 km/h.

Dacă tot am discutat despre automobile imposibil de obținut, Volkswagen a prezentat un nou model dedicat în exclusivitate pieței din China: Viloran. Noul MPV de lux a fost prezentat la Guangzhou Auto Show și pare să fi fost gândit drept o extensie a gamei superioare: are 5,3 metri lungime și o cabină aerisită, cu scaunele într-un aranjament inedit (2-2-3 locuri). Totul este premium, de la abundența de crom din exterior la echipamentele din habitaclu – scaune tip „executive”, sistem audio Dynaudio sau portiere culisante electrice. Viloran 380 TSI are parte de platforma MQB și este propulsat de un TSI de 2 litri și 220 CP / 350 Nm.

În România, constructorul francez Renault anunță disponibilitatea pe piața locală a versiunii împrospătate a SUV-ului de clasă mare Koleos. Acesta a primit un motor nou, mai puternic și mai eficient (Blue dCi190), precum și o serie întreagă de noi tehnologii. Koleos are cea mai recentă generație de transmisie automată X-Tronic, precum și tehnologia All Mode 4×4-i, printre altele. Sunt disponibile trei niveluri de echipare – Zen (36.000 euro, cu TVA), Intens (39.500 €) și Intiale Paris (42.500 €). 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE