Home Știri Vânzările VW și PSA au scăzut abrupt în august, la nivel european

Vânzările VW și PSA au scăzut abrupt în august, la nivel european

de

Înmatriculările de automobile noi în Europa au scăzut cu 5% în august. Cel mai mult au avut de pierdut grupurile VW și PSA Peugeot-Citroën.

uk-new-car-dealer---license-plate-closeup

Numărul mașinilor noi înmatriculate în statele UE și EFTA (Islanda, Elveția, Lichtenstein și Norvegia) a scăzut cu 5% în august 2013, ajungând la 686.957 de unități, față de luna august a anului 2012, arată cifrele ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile). Scăderea vine după o creștere cu 5% a înmatriculărilor în iulie 2013.

Ford B-Max este cel mai bine vândut monovolum mic din Europa

Vânzările totale după primele 8 luni ale anului au scăzut cu 5%, până la 8,14 mil. unități, ceea ce reprezintă cel mai slab rezultat din 1990, de când sunt centralizate date la nivel european.

Vânzările grupului VW, liderul european, au scăzut cu 11% luna trecută, marca VW, cea mai puternică a grupului, având cel mai mult de suferit – a raporat o scădere de 17%. Audi a vândut cu 6% mai puține mașini în Europa, în august 2013 față de august 2012. Vânzările Škoda și Seat s-au redus cu 5%, respectiv 3%.

Citroën Cactus prezintă noul sistem hibrid de propulsie al PSA

PSA, cel de-al doilea mare constructor european, a suferit o scădere de 18% în august 2013 față de august 2012. În urma acestei evoluții negative, cota de piață a grupului a scăzut până la 11% pentru perioada ianuarie-august, cu aproape un punct procentual mai puțin față de 2012. Există totuși perspective ceva mai bune pentru 2014, după cum declara recent, la Frankfurt, CEO-ul PSA, Philippe Varin.

Articole similare

Comentarii închise.