Home Motorsport Obiectiv atins pentru Simone Tempestini în Polonia

Obiectiv atins pentru Simone Tempestini în Polonia

de

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au luat startul în Raliul Poloniei, etapa a IX-a din ERC. Pentru juniorul echipei Napoca Rally Academy, acesta a fost unul dintre cele mai dificile raliuri din carieră.

Rally Poland (POL) 13-15 09 2013

Simone Tempestini și Dorin Pulpea au preferat Raliul Poloniei în locul etapei de campionat național programată pe probele din județul Bacău, având ca obiectiv consolidarea primei poziții a echipei Napoca Rally Academy în clasamentul ERC (Campionatul European de Raliuri) Production Cup. În plus, Raliul Poloniei va fi inclus, la anul, în Campionatul Mondial de Raliuri, iar planurile de viitor ale juniorului NRA includ și participări în acest campionat.

Sébastien Ogier, la un pas de titlul mondial în WRC

„Anul acesta, am fost la Raliul Finlandei, etapă în WRC, și am realizat cât este de dificil să ții pasul cu piloții de acolo, la prima participare. Știm că Raliul Poloniei va fi, anul viitor, în Campionatul Mondial și am venit aici ca să adunăm experiență pentru sezonul viitor“, a spus Simone Tempestini.

Raliul Poloniei a fost unul dintre cele mai dificile din carieră pentru Simone Tempestini. În afara condițiilor meteo teribile, pilotul Napoca Rally Academy a avut și probleme mecanice în prima zi. „Am avut emoții în prima zi, când s-a rupt un braț al suspensiei și amortizorul stânga-spate. Am pierdut mult timp pe probă, dar, până la urmă, am ajuns în parcul de service și, cu ajutorul întregii echipe, am mers mai departe“, a zis Simone Tempestini.

Rally Poland (POL) 13-15 09 2013

La finalul Raliului Poloniei, Simone Tempestini s-a clasat pe locul 7 în ERC Production Cup și a adus cele 25 de puncte pentru echipa Napoca Rally Academy care a ajuns acum la un total de 223 de puncte. NRA are un avans de 105 puncte față de echipa Renault Sport, cu trei etape înaintea finalului de sezon.

François Delecour este campion național în CNR

Simone Tempestini și Dorin Pulpea vor lua startul, la fel ca echipajele Marco Tempestini – Lucio Baggio, Bogdan Marișca – Sebastian Itu și Florin Tincescu – Iulian Nicolaescu, în Raliul Croației, etapa a X-a din Campionatul European de Raliuri, programat în perioada 26–28 septembrie.

 

Articole similare

Comentarii închise.