Știri Video

(Video) ABT Sportsline Audi RS6-E înlocuiește „NOS” cu electricitatea

Faimosul buton NOS, popularizat printre „profani” de cunoscuta serie „Fast&Furious”, a fost efectiv înlocuit de ABT Sportsline cu un „Magic Button” pentru performanțe și limitări asemănătoare… dar electrificate.

Tuner-ul german – autor împreună cu Audi al celui mai puternic model din gama constructorului din Ingolstadt s-a ținut de cuvânt și după câteva foarte incitante teasere a prezentat oficial ABT Audi RS6-E, un Audi RS6 Avant Performance împins până la peste 1000 CP – 1018 ca să fim cât se poate de exacți. Nu este neapărat un hypercar – avem totuși de-a face cu un break de familie, încăpător și greoi, însă nici nu este prea departe, iar în plus are bonusul de a oferi „distracția” celor 0-100 km/h în 3,3 secunde și viteza maximă de 320 km/h tuturor membrilor familiei și plușurilor care încap în cavernosul portbagaj.ABT a ajuns la aceste cifre prin trecerea propulsorului de 4 litri V8 la pragul fantastic de 730 CP – la care se mai adaugă încă 288 CP de la motorul electric amplasat în tunelul transmisiei. Și acum să explicăm paralela cu butonul NOS. În primul rând, ABT oferă puterea electrică nu automat, ci manual – via mai sus menționatul Magic Button (denumit oficial astfel). În al doilea rând, există destule limitări: surplusul de putere electric va fi utilizat doar dincolo de 100 km/h deoarece altfel sistemele nu ar putea face față, iar acesta nu poate fi utilizat în mod continuu datorită limitărilor asociate cu acumularea de căldură… Și nu în ultimul rând, RS6-E este doar un prototip…

P.S. Dacă vă doriți mai multă electricitate de la Audi, avem și un prim video mai detaliat cu e-tron, prototipul fiind prezentat unui public restrâns în momentul în care compania a dezvăluit tehnologizatul interior.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE