Știri Video

(Video) America se pregătește de Oscaruri, dar și de muncă – cu Genesis G90 și noul GMC Sierra

Europa este în fierbere anticipând numeroasele noutăți pregătite pentru ediția numărul 88 a Salonului Auto de la Geneva, însă piața auto din America ne oferă și ea destule noutăți – spre exemplu cele cinci versiuni speciale pe care le-a pregătit Genesis pentru G90 și noua generație a pickup-ului GMC Sierra.

Genesis este pentru a doua oară partener al nopții lungi a Oscarurilor – și în colaborare cu Vanity Fair a creat nu mai puțin de cinci extravagante ediții speciale ale modelului de top G90. Inclusiv numele sunt cu trimiteri cinematografice – „A Touch Of Sensuality,” „Emerald Dream,” „Stardust,” „Refined Understatement” și „The Ruler”, ele urmând să servească drept mijloc de transport diverselor staruri care își vor face apariția pe covorul roșu.Pentru restul americanului „de rând”, din clasa „muncitoare”, mai importantă ar putea fi însă apariția noii generații a pickup-ului GMC Sierra – fratele de concern al noului Chevrolet Silverado. Și acesta sosește cu o importantă scădere în greutate față de generația anterioară – de până la 163 kg – dar mai ales joacă două atu-uri majore: cel al caracterului practic și al tehnologiilor avansate. Cele două elemente de cele mai multe ori se combină – spre exemplu Sierra este primul pickup truck dotat cu o benă din materiale compozite ce includ fibra de carbon, denumită CarbonPro – realizată din aluminiu, oțel, plastic, compozite din fibră de sticlă și, desigur, fibra de carbon – cu 26 de kilograme mai ușoară decât versiunea standard.


Dacă modelele de peste ocean nu vă surâd, poate mai interesant ar putea fi noul unicat produs de specialiștii de la Mulliner, inspirat de cursele de cai și realizat pe baza ultra-luxosului SUV Bentley Bentayga. Realizat pentru a celebra relația dintre constructorul de lux britanic și „The Jockey Club”, acest model special va fi expus în timpul „Cheltenham Festival” din Gloucestershire – nuanța tradițională British Racing Green a primit tușe moderne, însă magia meșterilor artizani de la Mulliner este evidentă mai ales la interior.