Motorsport Știri Video

(Video) Audi și BMW se întrec în tachinări, fanii abia așteaptă noile Q8 și Seria 8 Coupe

Mai este puțin și lumea întreagă va face cunoștință cu noi creații de la două dintre cele mai importante mărci auto premium – Audi va lansa coupe-SUV-ul Q8 în timp ce BMW revitalizează Seria 8 concomitent cu așteptata întoarcere la Le Mans.

Constructorul din Ingolstadt se pregătește cu grijă de apropiata lansare a noului său crossover – Q8 – prezentând recent o schiță destul de concludentă dar și anunțând lansarea unei mini-serii pe YouTube, de cinci episoade, menită să prezinte noul lor SUV de top. Știm deja că noul Q8 va împărți – cel mai probabil – noua platformă tehnică MLB Evo a grupului VAG, comună cu Audi Q7, dar și VW Touareg, Lamborghini Urus sau Bentley Bentayga. Cât despre noua serie video, primul episod va apărea online pe 21 mai, finalul urmând să fie difuzat pe 5 iunie, cu foarte puțin timp înaintea debutului oficial.

BMW ne oferă și ei un preambul misterios menit să ne țină în priză până la sosirea oficială a noii generații Seria 8 – însă ceea ce este mai important este că avem acum și data oficială a prezentării: vineri, 15 iunie, concomitent cu evenimentul anului în cursele de anduranță – cele 24 de ore de la Le Mans. Din 1999 încoace – de când a fost trimisă la azil precedenta generație – o lume întreagă a așteptat un nou Seria 8, iar BMW ne va face în sfârșit pe toți fericiți. Nu de alta, dar ne săturasem să vedem conceptul, exemplare de serie camuflate, exemplare prototip camuflate ale sportivului M8 și doar modelul de curse M8 GTE – mai ales dacă ținem cont de faptul că toate au fost dezvoltate concomitent!