Știri Video

(Video) Camp Jeep cu Gladiator(i), în Europa

Video) Camp Jeep cu Gladiator, în Europa

Camp Jeep este, probabil, cea mai importantă notiță din calendarul entuziaștilor europeni ai mărcii americane – iar evenimentul (12-14 iulie) desfășurat în inima regiunii Dolomite, la San Martino di Castrozza, are parte și de premiera europeană a pickup-ului Gladiator.

Din păcate, după această scurtă întâlnire cu fanii de la Camp Jeep, Gladiator se întoarce acasă pentru o perioadă – regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa) având parte de apariția sa în showroom-uri din 2020, atunci când va deveni disponibil în format Sport, Overland și Rubicon. Premiul de consolare ar putea fi reprezentat de viitoarele posibilități de personalizare – divizia Mopar a pregătit 150 de elemente în colecția „Jeep Authentic Accessories” pentru Gladiator, din care 110 vor fi disponibile clienților de pe Bătrânul Continent.

Spre deosebire de Wrangler, noul Gladiator nu va fi disponibil în Europa cu toate sistemele de propulsie – piețele din afara regiunii vor primi un puternic V6 Pentastar de 285 CP. În schimb, clienții europeni se vor delecta cu masivul cuplu (600 Nm) al opțiunii V6 diesel, de 3 litri și 260 CP. În plus, Gladiator aduce toate elementele sale bonus de dincolo de ocean: bena din oțel de 152 cm lungime în configurație „crew cab”, plus toate opțiunile de aventurier în teren accidentat. Adică sistemele 4×4 Command-Trac sau Rock-Trac, axele Dana 44 din a treia generație, sistemele electronice Tru-Lock, sistemul de deconectare a barei de torsiune sau pneurile off-road de 32 inch.

(Video) Camp Jeep cu Gladiator, în Europa

Nici la interior Gladiator nu se lasă mai prejos de fratele Wrangler, sosind cu toate sistemele electronice oferite de companie: camera frontală off-road (în premieră), sau sistemul Uconnect din generația a patra, dotat cu ecrane tactile de 7 sau 8,4 inch și conexiune Apple CarPlay / Android Auto. Nici sistemele de siguranță nu au fost uitate – Blind-spot Monitoring cu detecție Rear Cross Path, Forward collision warning plus, sau cruise control adaptiv cu funcție de oprire – posibilă deoarece singura opțiune de transmisie este o cutie automată cu opt rapoarte. Însă, poate cel mai important imbold pentru clienți ar putea fi opțiunea extravaganței: Gladiator este singurul pickup din segment dotat cu acoperiș „soft top” (plus două opțiuni „hard top”) – plus un parbriz pliabil, pentru senzații complete în modul decapotat…

Tag-uri