Știri Video

(Video) Ce alegeți – un tractor rapid sau o tură EV nocturnă prin Monaco?

Astăzi doar imaginația este limita dincolo de care nu pot fi găsite noi recorduri… spre exemplu un tractor foarte rapid sau un nou crossover electric care își dezvăluie abilitățile pe un faimos circuit de Formula 1.

Desigur, potențialul este diferit în ambele cazuri – cu un tractor precum cel creat de Top Gear pentru a bate recordul de viteză în categoria sa nu se va mai plimba nimeni, cel mai probabil. În schimb cu noul Jaguar I-Pace este foarte posibil ca o grămadă de posesori să se bucure de parcursul Grand Prix-ului de la Monaco… chiar dacă nu în același timp cu etapa de Formula 1.


Năzdrăvănia celor de la Top Gear l-a inclus desigur pe faimosul Stig, care a avut de stăpânit o „bestie agrară” pe traseul de la Bruntingthorpe Proving Ground, o fostă bază Royal Air Force (RAF) din Anglia – cu țintă clară recordul de 80.87 mph (130,14 km/h) stabilit anterior în februarie 2015 în Vuojarvi, Finlanda. Pentru ca totul să fie posibil, tractorul nu a fost unul clasic, ci unul tunat cu un propulsor de 500 CP Chevrolet V8 de 5,7 litri… Stig fiind capabil să atingă o viteză maximă de 87.27 mph (140,44 km/h).


Merită menționat că Guinness World Records cere – pentru a valida recordul – două ture în direcții opuse, rezultatul fiind media dintre cele două. Astfel, viteza de top atinsă a fost de 91.91 mph (147,92 km/h) – urmată de întoarcerea în direcție opusă unde a ajuns la „doar” 82.62 mph (132,96 km/h). Modificările au mai inclus și roți de 54 inch pe spate, noi frâne și chiar o suspensie pneumatică ajustabilă, dar și „o găleată de vopsea portocalie Lamborghini”!Jaguar în schimb a avut o viziune cu mult mai „manierată” – și cu o țintă de marketing foarte clară: bogătașii care își petrec vremea „arzând gazul” de pomană pe yachturile ancorate în portul monegasc. De fapt britanicii își doresc să îi convingă să „consume curentul” degeaba de acum încolo, drept pentru care a dus în secret noul I-Pace pentru o tură pe circuitul stradal de la Monaco – la volan fiind Mitch Evans, driver pentru Panasonic Jaguar Racing.