Home Știri (Video) Chevrolet Silverado în HD, Porsche în motorsport și aftermarket – Update

(Video) Chevrolet Silverado în HD, Porsche în motorsport și aftermarket – Update

de Aurel Niculescu
(Video) Chevrolet Silverado în HD, Porsche în motorsport și aftermarket

Constructorul american are cu ce să se laude pentru următoarea sută de ani de pickup truck-uri – inclusiv datorită noii generații Silverado HD. În schimb, fanii Porsche au de ales între motorsport și aftermarket – de la Essen Motorshow.

Update – Chevrolet a oferit o serie nouă de fotografii cu Silverado HD – de această dată în versiunea de top, „High Country”. Aceasta diferă de cea anterioară nu doar datorită dotărilor premium, ci și la nivel de stil. Astfel, în față, aspectul este un pic mai tradițional – cu logo-ul clasic și o grilă a radiatorului formată din numeroase bare cromate.

Noul Silverado Heavy Duty (Colorado este pickup „medium-duty”, Silverado este „full-size” – deci vă imaginați cam ce dimensiuni au modelele HD) se pregătește de apariția pe sit-urile de construcție și ranch-urile americane din februarie 2019. Până atunci, Chevrolet le oferă fanilor motive de bucurie înainte de Crăciun, prezentând primele imagini și informații oficiale cu noua generație. Designul este cât se poate de… polarizant, dacă ne gândim că nu oricine este pasionat de noua modă a industriei auto – fragmentarea pe diferite nivele a blocurilor optice față.


Nici noi nu suntem încântați de acest tratament acordat modelului HD, mai ales că Chevrolet nu a adoptat și la fel de noul model al stopurilor întinse pe toată lățimea caroseriei (capacului benei, în acest caz).Totuși, este clar că Silverado HD nu va trece neobservat pe lângă rivalii săi declarați (Ford F-250/350, Ram 2500/3500) – iar nostalgicii truck-urilor de odinioară vor remarca cu siguranță dispariția „papionului” chiar și în față, în favoarea literelor Chevrolet, atent stilizate pe bagheta cromată ce împarte farurile și grila radiatorului în două zone distincte.


Silverado HD nu mai împarte – fizic – decât acoperișul cu Silverado-ul normal, însă pretențiile sunt cam la fel de înalte, dacă judecăm după cantitatea de crom plasată pe caroserie. Chevrolet nu a dezvăluit interiorul, încă – dar promite mai mult spațiu pentru ocupanții locurilor din spate. La fel de puține informații există și despre ce se află sub capotă – constructorul vorbește despre un misterios nou propulsor pe benzină cu injecție directă și de V8-ul Duramax diesel care beneficiază de serviciile noii transmisii automate cu zece rapoarte.Nu demult v-am vorbit – printre lacrimi de dorință și neputință – despre renașterea „Moby Dick”-ului german, Porsche 935. Între timp ne-am resemnat cu gândul că nu avem nici 700.000 euro și nici cum să mai prindem unul din cele doar 77 de exemplare – însă vânăm cu drag orice informație despre acesta, pentru a o împărtăși apoi cu toți fanii Porsche… și nu numai. Apropo, cele două video-uri sunt foarte instructive – atât pentru cei care nu au habar de ce 935 este alintat drept balena mitologică a căpitanului Ahab, cât și pentru cei care știu cu ce se „mânâncă” un „long-tail”.Și să nu uităm – peste drum de Salonul Auto de la Los Angeles (în plină desfășurare publică), la doar ceva mai mult de 9000 de km distanță, mai are loc un eveniment demn de atenția noastră. Este vorba despre Essen Motorshow, un fel de SEMA europeană – iar acolo ne-am întâlnit cu tunerii de la TechArt și al lor Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, rebotezat mai pe scurt drept „Grand GT”. Nu de alta, dar acest „break” cât se poate de eco – are 680 cai putere verzi și PHEV – are acum un pic mai multe de spus, prin intermediul noilor săi prieteni: 759 CP și 980 Nm. Și da, de această dată tratamentul bătător la ochi este cât se poate de meritat.

(Video) Chevrolet Silverado în HD, Porsche în motorsport și aftermarket

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.