Știri Video

(Video) De la „lume” adunate: Lotus special, Mercedes în top de cascadorii sau un tractor nebun

Sărbătorile pascale au trecut, astfel încât este cazul să digerăm și ultimele urme de miel sau gustul înfrângerii la spart ouă roșii viteză cu ajutorul lumii nebune a automobilului…

Parcă pentru a fi siguri că veți uita rapid „bucuriile” patriei din timpul fiecărei mini-vacanțe de sărbători – da, vorbim despre lungul drum de la și către casă, asezonat cu bariere de tren, trafic îngreunat, accidente cauzate de lipsa infrastructurii și multitudinea de „bizoni” – Lotus a pregătit o nouă ediție specială a modelului Exige. Este vorba despre noul Exige Cup 430 Type 25 – iar decodarea numelui înseamnă că vor fi produse doar 25 de exemplare, fiecare dotat cu nu mai puțin de 430 CP. Culorile disponibile sunt Lotus Racing Green sau Old English White, iar performanțele sunt desigur excelente: 220 kg apăsare aerodinamică, 430 CP / 440 Nm, 0-100 km/h în 3,2 secunde și un tur al circuitului de casă de la Hethel în 1 minut și 24,8 secunde. Prețul este și el pe măsură: £110.000 acasă, sau minim 140.000 euro în Germania, Franța sau Italia.

Apropo de nebunii în trafic – Mercedes ne prezintă versiunea „safe”, în care acestea sunt realizate în mediu controlat și de către profesioniști. Astfel, seria YouTube „Best of Benz – Top 5” aduce în vizorul publicului cele mai bune cascadorii ale mărcii, într-un format ușor de „digerat”, ca să nu ne îngreunăm și mai tare. În schimb, băieții de la Top Gear ne propun o privire mai amănunțită asupra nebunescului „Trak-tor”, folosit anterior de Stig pentru a doborî recordul de viteză pentru această categorie de vehicule din cartea Guinness World Records!

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE