Home Știri (Video) Dublu „M” și un pic de „N” – McLaren 600LT, Nissan GT-R50 by Italdesign sau gama Mini de vară?

(Video) Dublu „M” și un pic de „N” – McLaren 600LT, Nissan GT-R50 by Italdesign sau gama Mini de vară?

de Aurel Niculescu

Britanicii de la McLaren par să construiască o adevărată gamă de modele în jurul sintagmei LT – Longtail, în timp ce Mini își expune „colecția” de vară iar japonezii de la Nissan ne dezvăluie o colaborare surpriză cu italienii de la Italdesign.

Noul model de vârf al gamei „Sports Series” se numește cum altfel decât 600 Longtail – o derivare a versiunii de bază 570S Coupe, aducând cu sine, așa cum este obiceiul în cazul versiunilor LT, o extindere a caroseriei din fibră de carbon – în acest caz specific cu 7,3 cm. Chiar dacă noul 600LT este evident înrudit cu 570S, pe care se bazează, fanii mărcii din Woking îl vor recunoaște ușor datorită evacuărilor amplasate foarte sus ale sistemului de evacuare, realizat cu o traiectorie chiar mai redusă decât a „flagship-ului” Senna.În plus, 600LT se remarcă și printr-o semnificativă cură de slăbire – de aproape 96 kg, atingând acum o greutate la gol de doar 1247 kg. Evident, McLaren Special Operations – MSO – a intervenit și aici, dotând noul LT cu o grămadă de elemente noi din fibră de carbon pentru a susține declarația constructorului conform căreia 23% din piesele de pe 600 LT sunt noi. La interior apar chiar și scaunele din carbon de pe P1, în timp ce echiparea opțională le aduce pe cele și mai ușoare de pe Senna – scăderea de greutate mergând perfect cu creșterea de putere. Spre deosebire de 570S, care dispune de 570 CP și 600 Nm, în mod evident 600LT urcă la 600 CP și 620 Nm – însă din păcate producția va fi strict limitată și va dura maxim un an.


Rămânem în zona de maximă performanță cu Nissan GT-R50 by Italdesign – un „GT-R fără limite”, conform lui Alfonso Albaisa, șeful de design Nissan la nivel global, un model menit să celebreze o aniversare dublă, atât Italdesign cât și GT-R având fiecare câte jumătate de secol. Pare sosit din viitor – însă GT-R50 demonstrează cu tenacitate cât de flexibilă este din punct de vedere stilistic generația actuală, deloc tânără (născută în 2017), dacă încape pe mâna unor designeri capabili. Avem de toate, de la elemente moderne precum noile faruri LED sau cele două tipuri de finisări în fibră de carbon de la interior – la elemente clasice precum pielea italiană combinată cu Alcantara sau accentele „aurii” care contrastează perfect cu gri-ul caroseriei la exterior. Și, în plus, divizia Nismo a avut și ea un cuvânt de spus – sau mai multe, dacă menționăm puterea crescută la 710 CP și 780 Nm, noile elemente ale transmisiei, suspensia ajustabilă Bilstein sau frânele Brembo.


Greu de crezut că vor fi mulți cei care se vor bucura de prezența unui 600 LT sau a unui GT-R50 în garajul propriu, astfel încât între noutățile zilei avem și o propunere mai accesibilă, dar cu potențial ascuns de performanță, de la Mini. Constructorul britanic a făcut publice modificările operate în gama sa de modele cu începere din această vară, demne de menționat fiind dotarea tuturor motorizărilor pe benzină cu filtru de particule, dar și opțiunea echipării cu transmisia cu dublu-ambreiaj Steptronic cu 7 rapoarte a modelelor Clubman și Countryman sau introducerea a unui nou „Connectivity Package” pentru Clubman.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?