Home Știri (Video) EQC DriveNow – Mercedes EV & BMW în Est

(Video) EQC DriveNow – Mercedes EV & BMW în Est

de Aurel Niculescu
(Video) EQC DriveNow – Mercedes EV & BMW în Est

Mercedes-Benz a demarat producția SUV-ului complet electric EQC la fabrica sa din Bremen, Germania. Grupul BMW, în schimb, a demarat prima sa activitate de car sharing prin platforma DriveNow în Europa de Est, la Budapesta.

O nouă eră este pe punctul de a începe la Mercedes-Benz odată cu demararea producției modelului complet electric EQC la uzina germană – iar SUV-ul va fi asamblat mai târziu în cursul anului și la o fabrică din China. EQC se produce la Bremen alături de Clasa C, dar mai ales împreună cu „frații” convenționali GLC și GLC Coupé. Conform Daimler, investițiile realizate acolo permit producția vehiculelor cu sisteme de propulsie diferite pe aceeași linie de asamblare – iar EV-urile EQ vor mai fi introduse nu doar în China, ci și la fabricile din Rastatt și Sindelfingen (Germania), Tuscaloosa (SUA) sau Hambach (Franța).Noul SUV EQC pornește însă de la un preț destul de piperat chiar și pentru pretențiile clasei sale – €71.281, acasă în Germania, astfel încât managerii Daimler s-ar putea felicita la început pentru decizia de a introduce o soluție flexibilă de producție în cazul în care cererea este scăzută. Totuși, EQC ar putea atrage atenția celor în căutarea unui SUV electric, datorită autonomiei de aproximativ 445 – 471 km, chiar dacă această valoare este conform vechiului standard NEDC.


Începând de la sfârșitul lunii aprilie, DriveNow, parte a noului serviciu de car sharing Share Now (o societate mixtă Daimler-BMW), a debutat în regiunea Europei Centrale şi de Est. Prima sa oprire (poate va fi inclus și Bucureștiul în viitor) este Budapesta, Capitala Ungariei. Peste 200 de automobile BMW și Mini compun flota premium, iar mașinile pot fi închiriate la tarife per minut, per oră sau per zi. Aceasta include modelele BMW Seria 1, Seria 2 Active Tourer, X1 și X2, precum și Mini cu trei, cinci uși sau Cabrio. În funcţie de model, tarifele de închiriere variază între 99 şi 129 forinţi per minut, iar tariful per minut poate scădea până la 62 de forinţi pe minut pentru pachetele orare.

(Video) EQC DriveNow – Mercedes EV & BMW în Est

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.