Știri Video

(Video) ID.3 1ST în Ro, Trophy-R la Suzuka

ID.3 1ST în Ro, Trophy-R la Suzuka

ID.3 1ST vine în premieră în România, și va fi prezent la parterul Băneasa Shopping City, în București, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie. Între timp, Renault a plecat cu Megane R.S. Trophy-R tocmai în Japonia, pentru o tură rapidă pe circuitul de la Suzuka.

Ediția limitată a noului Volkswagen electric, ID.3 1ST, va petrece câteva zile în România – fix la timp pentru a sărbători în stil EV sărbătoarea națională de 1 decembrie. Nu va participa la parada din București, însă va fi prezent în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie la parterul centrului comercial Băneasa Shopping City, fiind disponibil publicului larg. ID.3 1ST este versiunea de debut a primului autovehicul electric din gama ID, model produs în premieră pe platforma Volkswagen destinată exclusiv autovehiculelor electrice, MEB.

ID.3 1ST în Ro, Trophy-R la Suzuka

Noul ID.3 1 ST va fi disponibil pe piața din România începând cu vara lui 2020, în trei pachete de echipare – 1ST, Plus și Max. Prețurile de pornire pentru piața locală pornesc de la 36.072 de euro pentru varianta de bază, 41.786 de euro pentru Plus și 47.505 de euro pentru varianta Max, fără subvenții. Există trei nuanțe pentru caroserie – alb (Glacier White), gri (Manganese Grey) și turcoaz (Makena Turquois). ID.3 1ST va ajunge la clienți cu amprentă neutră de carbon, deoarece inclusiv producția acestuia este realizată aproape complet fără emisii de poluare. Modelul este produs la Zwickau, Germania, cea mai mare fabrică de producție destinată mașinilor electrice din Europa, recent readaptată complet la producția electrică după investiții de aproximativ 1.2 miliarde de euro.

ID.3 1ST în Ro, Trophy-R la Suzuka

Uzina de la Zwickau se poate lăuda și cu faptul că procesul de producție este bazat exclusiv pe energie regenerabilă încă din 2017. Iar Volkswagen va fi primul producător auto de pe piața locală care va oferi încărcări gratuite în primul an de utilizare la stațiile electrice disponibile la toți distribuitorii săi autorizați, cu o limită de 2.000 kW/h (la un consum estimat de 15 kW/oră, respectiv 13.333 km). Iar reîncărcarea va fi rapidă – 100 kW (DC) și 11 kW (AC).

Renault Megane R.S. Trophy-R își continuă turele de record – după Nürburgring Nordschleife și Spa-Francorchamps, hot hatch-ul francez stabilește un nou rezultat de referință de 2.25:454 (cu 3s mai puțin față de recordul anterior) pe celebrul circuit Suzuka din Japonia. Comparat cu versiunile standard și Trophy, noul Trophy-R are același propulsor (300 CP), însă își datorează câștigul de performanță reducerii de masă (până la 130 kg), aerodinamicii îmbunătățite și evoluției șasiului, care oferă acum mai multă stabilitate. Renault Sport va produce doar 500 de exemplare Trophy-R. 

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE