Știri Video

(Video) Lux electrificat: 8 GC, Ioniq, RR x 2 & E-Pace

(Video) Lux electrificat: 8 GC, Ioniq, RR x 2 & E-Pace

Săptămâna începe în forță pentru pasionații segmentului de lux, dar și pentru cei conștienți de importanța conservării mediului înconjurător, chiar și de la bordul modelelor premium.

Ofensiva din zona superioară a segmentului de lux inițiată de ceva timp de constructorul bavarez BMW nu dă semne de oboseală. Astfel, în iunie 2019, în cadrul viitorului eveniment #NextGen desfășurat la München, va avea loc premiera mondială a celei de-a treia variante din gama noii Seria 8 – Gran Coupé (GC). După Seria 8 Coupé şi Cabriolet, era logică adăugarea și a unei variante GC – alternativa sport la marele Seria 7, dar și un concurent perfect pentru Mercedes-Benz CLS sau Audi A7.


Nu cu mult timp în urmă Hyundai a prezentat informații despre gama actualizată Ioniq, în versiunile „Hybrid” și „Plug-in”. Omis pe atunci, acum i-a venit rândul și fratelui „Electric” să-și dezvăluie noile atu-uri. Constructorul sud-coreean promite îmbunătățiri ale pachetului de conectivitate Blue Link, precum și o actualizare a pachetului de sisteme de siguranță activă și asistență SmartSense, pe lângă modificări subtile aduse designului exterior și interior. Însă, cea mai importantă schimbare survine la nivelul capacității acumulatorilor. Un adevărat „călcâi al lui Ahile” până acum, bateria versiunii Ioniq Electric cu facelift trece de la o foarte restrânsă capacitate de 28 kWh la 38,3 kWh.Creșterea de 36% îi permite modelului Ioniq să lupte aproape de la egal cu cel mai bine vândut model electric al lumii – Nissan Leaf, în versiunea de 40 kWh. Conform Hyundai, de acum autonomia va ajunge la un maxim de 294 km WLTP. Motorul electric are în continuare 136 CP și 295 Nm, însă constructorul a lucrat și la parametrii de reîncărcare. Astfel, reîncărcările AC Type 2 vor fi mai rapide datorită trecerii sistemului de încărcare de la bord de la 6,6 la 7,2 kW, în timp ce Ioniq este capabil și de încărcări rapide DC la 100 kW – capacitatea de 80% poate fi atinsă în 54 minute.


Land Rover dotează, din luna mai – pentru £83.655 acasă în Marea Britanie – nava amiral Range Rover cu un nou propulsor din seria Ingenium, dotat cu sistem mild hybrid (MHEV). Cu șase cilindri în linie și o cilindree de trei litri, motorizarea pe benzină livrează 400 CP și 550 Nm, asigurând performanțe de top: 0-100km/h în 6,3 secunde și un maxim de 225 km/h. Noul exponent Ingenium are atât sistem turbo cât și adaosul unui supercharger antrenat electric de sistemul pe 48 de volți. Conform producătorului britanic, sistemul MHEV reduce emisiile de CO2 cu 12% și pe cele de particule cu 75% (inclusiv datorită GPF).Jaguar continuă să ofere clienților noi opțiuni, de această dată transformând edițiile speciale Chequered Flag într-o adevărată serie – tratamentul sportiv-luxos este disponibil atât pe F-Type cât și pe SUV-ul F-Pace. De acum și clienții compactului E-Pace se pot bucura de schimbările stilistice unice și de mărirea listei de dotări standard. În plus, la fel ca pe fratele LR Range Rover, și Jaguar introduce pe sistemul Touch Pro conectivitatea smartphone direct prin Apple CarPlay și Android Auto. Clienții pot opta pentru E-Pace Chequered Flag cu motorizările diesel de 150 sau 180 CP și pe benzină de 200 și 249 CP.La începutul lunii mai, unul dintre cei mai cunoscuți producători auto de lux ai lumii, Rolls-Royce, a împlinit 115 ani de existență. Pe 4 mai 1904, Charles Rolls și Henry Royce se întâlneau pentru prima oară la Hotel Midland din Manchester, unde cădeau de acord asupra formării mărcii despre care mulți sunt de părere că realizează cele „mai bune automobile din lume.” După mai bine de un secol din acel moment și la „ani-lumină” distanță de primul lor automobil, care avea doar 10 CP, părinții fondatori ar rămâne cu siguranță uimiți de ultimele realizări ale casei… precum noul SUV Cullinan.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE