Home Știri (Video) M8 este un BMW polivalent

(Video) M8 este un BMW polivalent

de Aurel Niculescu
(Video) M8 este un BMW polivalent

Constructorul bavarez a prezentat noul vârf de gamă M8 în nu mai puțin de patru versiuni: M8 Coupé şi Competition Coupé, plus M8 Cabriolet şi M8 Competition Cabriolet. Iar polivalența nu se încheie aici, deoarece în viitorul apropiat vom vedea și un M8 Gran Coupé.

Însă, pentru moment, avem de-a face strict cu cele patru versiuni lansate de marca cu blazonul alb-albastru. Un adevărat cvartet de automobile sport de înaltă performanță, care se bizuiesc în mod direct pe cel mai puternic motor dezvoltat de M GmbH. V8-ul de 4,4 litri cu tehnologie M TwinPower Turbo livrează 600 CP în versiunile M8 Coupé şi Cabriolet, precum și nu mai puțin de 625 CP la modelele Competition. Propulsorul este conectat la sistemul de tracțiune integrală M xDrive prin intermediul unei transmisii M Steptronic cu opt trepte, cu tehnologie Drivelogic.Cu ajutorul celor 750 Nm, a tehnologiei șasiului special dezvoltată inclusiv pentru utilizări ocazionale pe circuit și a interacțiunii dintre motor, trenul de rulare, tehnologia şasiului şi aerodinamică, M8 livrează performanțe demne de un supercar (sau patru): sprintul de la 0 la 100 km/h durează 3,3 secunde la M8 Coupé și 3,4 secunde la Cabriolet, în timp ce versiunile Competition ajung la acest prag în 3,2 – respectiv 3,3 secunde. O caracteristică interesantă a șasiului o reprezintă noul sistem de frânare M care oferă șoferului două setări diferite privind reacția pedalei de frână.Ca de obicei, sistemul M xDrive poate jongla cu reacțiile automobilului în modurile 4WD, 4WD Sport și – odată ce DSC-ul a fost dezactivat – 2WD. Totul se adaugă experienței cât mai pure a condusului, adusă de primul M al Seriei 8 (originalul nu a primit și o versiune M) – iar designul face parte din pachetul de patru elemente. Schimbările de stil sunt subtile – și mai ales orientate către cerințele funcționale ale automobilelor sport de înaltă performanță: prize de aer supradimensionate în față, pasaje evazate pentru puntea față, „branhii” M în aripi, oglinzi optimizate aerodinamic, spoilerul spate şi şorţul spate cu difuzor ce integrează cele patru evacuări ovale. Avem și pachet M Carbon la exterior sau jante specifice de 20 inch, desigur. Înăuntru, totul este gândit pentru o experiență de lux… în stil M.Mazda a introdus, în Europa dar și în România, noul său propulsor Skyactiv-X pe benzină în echiparea Mazda3. La noi, prețul de pornire este de 23.090 euro (TVA inclus), fiind oferit în versiunile GT și GT Plus. Noul propulsor de 2 litri și 4 cilindri se remarcă prin tehnologia patentată de Mazda – aprindere prin compresie controlată cu scânteie (Spark Plug Controlled Compression Ignition – SPCCI). Alimentat cu benzină, acesta combină aprinderea cu scânteie, specifică acestui tip de combustibil, cu aprinderea prin compresie, specifică pentru diesel. Are 180 CP și un cuplu de 224 Nm, iar consumul poate ajunge până la 4,3l/100km.

(Video) M8 este un BMW polivalent

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.