Home Știri (Video) Mercedes e nehotărât… să fie Maybach Clasa S, sau AMG G63?!

(Video) Mercedes e nehotărât… să fie Maybach Clasa S, sau AMG G63?!

de Aurel Niculescu

Cu toții ne-am obișnuit să vorbim despre Mercedes mai pe scurt, fără Benz (dar scriem corect, Mercedes-Benz) dar să nu uităm că și Daimler mai are propriile scăpări… unele extrem de luxoase, puternice și gata de orice, precum noile Mercedes-Maybach S-Class și Mercedes-AMG G 63.

Salonul Auto de la Geneva pare să fi primit o infuzie de „capital” din partea germană (să nu uităm, eclecticii elvețieni vorbesc la fel de bine franceza sau germana), deoarece Mercedes singur are o mulțime de noutăți majore pentru ediția de anul acesta: noua clasă A, noul G în premieră europeană, dar și proaspăt prezentatele AMG G63, Maybach Clasa S sau Mercedes-Benz Clasa C. Deoarece seria din urmă este una dintre cele mai populare printre clienții Mercedes, am decis să îi dedicăm propriul spațiu – aici ne vom ocupa doar de Mercedesurile mai „năstrușnice”.


Practic, alegerea este simplă – noi le-am duce pe ambele în garaj – dacă vă doriți o limuzină în adevăratul sens al cuvântului, facelift-ul pentru Mercedes-Maybach Clasa S ar putea fi noutatea perfectă. Cu premiera mondială programată pentru 6 martie la Geneva, noul model Maybach va fi apoi disponibil la vânzare începând cu Aprilie, aducând cu sine câteva noutăți importante. Din față, impozanta grilă a radiatorului va face diferența față de Clasa S normală, chiar dacă și această serie a trecut prin propriul facelift – la Maybach fiind direct inspirată de conceptul Vision Mercedes‑Maybach 6 , prezentat în 2016. Alte noutăți includ cele nouă combinații de vopsea în două nuanțe, acum cu două straturi de lac transparent, noile jante multi-spoke de 20 inch (trei versiuni exclusive, inclusiv cele disponibile pe Mercedes-Maybach S Cabriolet).


La interior, noul Maybach sosește cu două noi combinații de culori exclusive pentru această serie – armagnac brown/black și savanna beige/black, noi fiind și inserțiile de tip „designo flowing lines Magnolia”. Cu o lungime de 5462 mm și un ampatament de 3365 mm, modelul Maybach este cu 20 cm mai lung decât versiunea cu ampatament lung S Class – iar motorizările disponibile sunt un V8 de 469 CP / 700 Nm pentru S 560/S 560 4Matic și un nobil V12 de 6 litri cu 630 CP / 1000 Nm. Ambele sunt suficient pentru a accede în „clubul celor 4 secunde”, versiunea de bază atingând 100 km/h în 4,9 secunde iar modelul de vârf coboară timpul la 4,7 secunde.


https://youtu.be/tADY9LThm3A
Dacă însă aveți planuri și pentru incursiuni în afara drumurilor asfaltate, cea mai bună alegere dacă în continuare vă doriți vârful absolut în materie de lux va fi noul Mercedes-AMG G 63. Versiunea de top a serie Geländewagen sosește la scurt timp de la prezentarea oficială de la North American International Auto Show din ianuarie de la Detroit – fiind dotat cu bine-cunoscutul propulsor AMG V8 de 4 litri, acum cu o putere sensibil crescută: 585 CP și un cuplu maxim de nu mai puțin de 850 Nm. Noul G63 renunță astfel la versiunea de 5,5 litri, fiind în același timp superior din punct de vedere dinamic: accelerația de la zero la 100 km/h durează doar 4,5 secunde, în timp ce viteza maximă ajunge la 220 km/h sau chiar 240 km/h, dacă clientul optează pentru pachetul AMG Driver. Desigur, mai totul este AMG – transmisia AMG SPEEDSHIFT TCT 9G cu nouă rapoarte, sistemul de tracțiune integrală cu raport 40:60 față/spate AMG Performance 4MATIC, sistemul de suspensie cu amortizare adaptivă AMG RIDE CONTROL sau sistemul de control al comportamentului dinamic AMG DYNAMIC SELECT ce oferă nu mai puțin de 5 moduri pentru șosea și încă trei dedicate ieșirilor în off-road.


https://youtu.be/_NIjSKA39a8
Mercedes nu mai face greșeala de a oferi modele AMG extrem de subtile, noul AMG G 63 este cât se poate de ușor de separat de versiunile standard – mai ales din față unde are propria imagine, cu o grilă a radiatorului și parașocuri (față dar și spate) exclusive. Etriere de frânare roșii, discuri perforate și jante de 22 inch – precum și emblemele „V8 BITURBO” de pe aripile față sunt și ele elemente complet noi. Noul G 63 poate fi echipat cu pachetul opțional AMG Night, dar și comandat (începând cu 18 martie, livrările din iunie) în versiunea specială exclusivă „Edition 1” – ce include doar schimbări de ordin vizual, nu și tehnic.
https://youtu.be/OSuKPNqMGIM

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.

Acest site utilizeaza "cookies". Accept Ce înseamnă "Cookie"?