Știri Video

(Video) Noua generație Ford Focus sosește oficial pe 10 aprilie

Ajuns la finalul vieții cu cea de-a treia generație, unul dintre cele mai cunoscute modele din clasa compactă – Ford Focus – se pregătește să predea ștafeta, conform unui teaser postat de pagina de Facebook a constructorului, fix pe 10 aprilie.

Mai rar se întâmplă ca primul teaser (din ce ne dăm seama) al unui model global să apară la noi în țară – dar iată că Ford face această onoare României și debutul în format video a avut loc pe pagina locală de Facebook Ford România. Puține detalii acolo, dar din fericire știm din alte surse câte ceva despre Focus Mk IV – care va fi produs la uzina constructorului din Saarlouis, Germania pentru Europa și în China, din 2019, pentru piața nord-americană. Dimensional noul Focus va fi ceva mai „dezvoltat”, însă în același timp vor exista economii de masă de până la 50 kg în funcție de versiune – iar din acest scurt teaser este evident că va putea fi dotat, cel puțin opțional, cu faruri LED (cel mai probabil avem de-a face cu versiunea mai sportivă, ST Line).


În ceea ce privește interiorul, zvonurile vorbesc despre o transpunere a noului stil prezent și la Fiesta sau autohtonul EcoSport – cu sistemul de infotainment Sync III utilizabil de pe un ecran stil tabletă. În plus, experții se așteaptă ca Focus să crească la capitolul calitate a materialelor și să scadă la capitolul NVH (noise, vibration, harshness), în timp ce gama ar putea fi diversificată odată cu introducerea versiunii de top Vignale și a uneia destinată aventurierilor – Active. Hatchback-ul va sosi cel mai probabil primul, urmat în Europa de modelul station wagon și pentru restul lumii de unul clasic, în trei volume. Desigur, fanii așteaptă cu nerăbdare și vești despre versiunea de suflet – RS, ce ar putea fi electrificată și să dispună de 400 CP și 600 Nm. Nu uitați însă, toate informațiile de mai sus sunt momentan speculații – însă din fericire momentul adevărului nu este foarte departe, până pe 10 aprilie mai avem de așteptat doar o săptămână.

Noul Ford Focus

Numărătoarea inversă a început!

Publicată de Ford Romania pe 2 Aprilie 2018

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE