Știri Video

(Video) Ofensiva PSA LCV, Vantage AMR tradițional și S4 diesel

(Video) Ofensiva PSA LCV, Vantage AMR tradițional și S4 diesel

Grupul PSA lansează ofensiva electrică în segmentul utilitarelor ușoare, iar „fratele” Toyota prezintă europeanul Proace City. În schimb, Aston Martin a pus la cură modelul Vantage AMR, iar Audi a dotat S4 cu dieselul de performanță de pe S5, S6 și S7.

Constructorul francez PSA a lansat, la Birmingham Commercial Vehicle Show (30 aprilie – 2 mai), versiunile electrificate ale modelelor comerciale Peugeot Boxer Electric și Citroën Jumper / Relay Electric. Acestea, în funcție de dimensiuni, vor fi oferite cu două niveluri de autonomie: 227 km (L1 și L2) sau 272 km (L3 și L4) – însă valorile se bazează pe vechiul ciclu NEDC. Producția va avea loc la fabrica din Sevel (Val di Sangro, Atessa, Italia), sistemul electric și omologarea fiind realizate cu ajutorul partenerului BD Auto. În plus, grupul din hexagon promite, pentru 2020, versiuni electrificate și ale modelelor Peugeot Expert & Traveller, Citroën Dispatch & SpaceTourer, Vauxhall/Opel Vivaro și Vivaro Life. De asemenea, Partner Electric și Berlingo Electric, disponibile pe piață din 1998, vor primi o nouă generație cu începere din 2021.


Toyota, constructor japonez intim legat de Grupul PSA în zona modelelor comerciale ușoare, a prezentat în Europa noul Proace City la Salonul Vehiculelor Comerciale de la Birmingham. Dincolo de stilul frontal adaptat pentru imaginea de marcă Toyota, în spatele numelui Proace City se ascunde aceeași platformă pe care sunt construite versiunile comerciale Citroen Berlingo, Peugeot Partner (Rifter este numele variantei de pasageri) și Opel Combo. De unde și asemănările generale la nivelul designului, cu Toyota oferind la fel de multe versiuni: van cu două sau trei locuri în față și două lungimi (3,3 sau 4,3 metri cubi spațiu de încărcare), dar și varianta de pasageri Verso. Puterea variază între 74 și 128 CP, în timp ce opțiunile de transmisie sunt cu cinci (manuală) sau șase rapoarte (cutie automată).Aston Martin nu a prezentat demult noul Vantage, însă deja versiunea de vârf AMR a primit câteva opțiuni noi menite să-i crească farmecul în special în fața clienților mai tradiționaliști. Astfel, fantasticul propulsor marca AMG – V8 twin-turbo de 4 litri și 510 CP – nu mai este disponibil doar cu transmisia automată cu opt rapoarte marca ZF. El poate fi selectat de acum alături de o manuală cu șapte trepte, sistem AMShift și un nou diferențial cu alunecare limitată. În plus, cuplul este de acum de 625 Nm, iar puterea are mai puține kg de mișcat – versiunea AMR a slăbit nu mai puțin de 95 kg inclusiv prin adăugarea unor frâne carbo-ceramice standard. Culmea, AMR cu transmisie manuală este mai încet la 100 km/h – ajunge acolo în 3,9 secunde.


Audi continuă să ofere un vot de încredere tehnologiei diesel – pusă însă la punct cu toate noutățile tehnologice ale momentului. Astfel, după ce a lansat versiuni TDI pentru performantele S5, S6 și S7 (plus SUV-ul SQ5), a sosit timpul și pentru mezinele S4 și S4 Avant. Este vorba despre același V6 de 3 litri cu 349 CP și 700 Nm, asistat de un compresor acționat electric și un sistem de energie pe 48 de volți (MHEV – mild hybrid). S4 TDI rezolvă sprintul 0-100 km/h în 4,8 secunde, în timp ce S4 Avant TDI este cu o zecime mai lent – ambele ajung până la o viteză de 250 km/h, limitată electronic.

Aurel Niculescu

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE