Știri Video

(Video) Seat lansează primele modele sub noul său brand sportiv – Cupra Ateca, Cupra Ibiza Concept, Cupra Arona Concept, Cupra TCR

Nu a trecut prea mult timp de când brandul spaniol Seat lua aminte de la frații de concern din grupul Volkswagen și anunța introducerea propriului brand separat sportiv – Cupra.

Un pic deconcertant, dacă ne gândim că Seat păstrează totuși denumirea și pentru anumite modele proprii cu veleități sportive… Însă cel puțin noul brand nu va sosi cu „mâna goală” la Salonul Auto de la Geneva deoarece a prezentat primele informații oficiale și imagini cu nu mai puțin de patru modele diferite.


Cap de afiș este desigur primul său model destinat producției de serie – Cupra Ateca, dotat cu un propulsor de 2 litri turbo pe benzină de 300 CP și transmisia DSG cu dublu-ambreiaj și șapte trepte. Cu ajutorul sistemului adaptiv AWD, noul bolid de la Cupra atinge 100 km/h în 5,4 secunde și va atinge 245 km/h. Alături de Ateca, Cupra a prezentat și noul model TCR de competiție – un Leon intens modificat și destinat campionatului TCR.


Categoria concept a fost reprezentată la Cupra cu ajutorul modelelor Ibiza și Arona – din păcate imagini avem doar cu primul și la ambele lipsesc specificațiile tehnice – cel mai probabil ele însă sunt identice, dacă ținem cont că cele două împart aceeași platformă. Nu în ultimul rând, Seat a prezentat propriul model sportiv pregătit pentru producție, Leon Cupra R ST – 300 CP împachetați în caroseria break, cu AWD și chiar elemente aerodinamice din fibră de carbon.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE