Știri Tehnologie Video

(Video) Volvo se ocupă de investiții și teasere, Opel de motoare noi pentru PSA

Constructorul suedez, la fel ca mulți alți producători auto de talie mondială, are de acum propriul fond de investiții, entitate care a realizat prima sa tranzacție de curând – însă noi am pute fi mai direct interesați de apariția unui nou preview pentru S60 și de anunțul tehnic al germanilor de la Opel.

Noul fond de investiții al Volvo Cars (Volvo Cars Tech Fund) a finalizat prima sa tranzacție, preluând o cotă parte strategică din Luminar, un startup considerat foarte avansat în domeniul tehnologiilor senzoriale destinate automobilelor autonome. Compania americană deja lucrează cu Volvo – dezvoltând și testând sisteme de senzori dedicate pentru automobilele Volvo, inclusiv tehnologie LiDar, considerată crucială pentru atingerea obiectivelor de siguranță în domeniul AV (autonomous vehicle).


Sigur mai interesantă este însă vestea că suedezii au oferit acum și un prim preview video pentru noul sedan S60, programat pentru debutul oficial săptămâna viitoare (20 iunie) – iar în plus avem în față noua versiune de top “Polestar Engineered” dotată cu o versiune mai performantă a sistemului plug in hybrid T8 (415 CP și 670 Nm). Scurt, dar cuprinzător, materialul video ne oferă o perspectivă directă asupra părții frontale a sportivului S60, dotat inclusiv cu sigla Polestar și evident frate cu mai practicul V60.

În Germania, Centrul de Inginerie de la Rüsselsheim al Opel a fost desemnat de grupul PSA cu dezvoltarea unei generații complet noi a propulsorului pe benzină cu patru cilindri în linie, așteptat pe piețele din China, Europa și America de Nord începând din 2022. Noua motorizare va fi utilizată la nivel global pe modele din toate brandurile grupului – Peugeot, Citroën, DS Automobiles, Opel și Vauxhall – fiind optimizată pentru a funcționa în combinație cu motoare electrice ca parte a unui sistem de propulsie hibrid. Conform specificațiilor și datorită tehnologiilor avansate ambarcate – injecție directă, turbo, control variabil al valvelor, etc. – noua familie de propulsoare pe benzină va oferi un grad ridicat de eficiență și valori mici ale emisiilor de CO2, urmând a fi introduse pe modelele grupului PSA alături de gama în trei cilindri PureTech.

PUBLICITATE

ABONAMENTE

PUBLICITATE

NEWSLETTERAUTODNA

PUBLICITATE