Home Știri Vremuri grele pentru Fisker

Vremuri grele pentru Fisker

de

Constructorul american Fisker, specializat în producția de automobile hibride,  a concediat 75% din angajații săi, fapt ce indică un iminent faliment.

Fisker Karma

Fisker Automotive, companie auto localizată în California, pare în pericol iminent de faliment, anunțând concedierea a trei sferturi din salariații săi. Mai exact, 160 de angajați au rămas fără locuri de muncă, cei rămași urmând să asigure funcționarea companiei la un nivel minim, până la găsirea unei soluții.

Aceasta este doar ultima dintr-un lung șir de probleme cu care s-a confruntat producătorul specializat în realizarea de automobile hibride premium. Fisker Automotive s-a confruntat recent cu demisia fondatorului firmei, Henrik Fisker, și cu falimentul principalului furnizor de acumulatori. În 2009, compania a contractat un împrumut în valoare de 529 de milioane de dolari de la statul american, din care au fost folosite aproape 200 de milioane pentru dezvoltarea modelului Atlantic, care a fost prezentat sub formă de concept anul trecut. În 2011 însă, guvernul american a oprit finanțarea după ce lansarea lui Karma a fost amânată în repetate rânduri.  Inițial, Karma, un sedan plug-in hybrid, trebuia să fie lansată în 2009, dar a intrat în producție 2 ani mai târziu.

Articole similare