Home Știri 38% dintre români își încarcă telefonul în mașină

38% dintre români își încarcă telefonul în mașină

de Dan Damian
Lansare OPPO Reno

Poate că pare puțin, dar acesta este rezultatul unui studiu făcut de OPPO, care ne mai spune și că 31% dintre români preferă să încarce de la o baterie externă.

Studiul a fost prezentat în cadrul evenimentului de lansare a noului telefon OPPO Reno10, în contextul în care acesta este echipat cu tehnologia de încărcare rapidă SUPERVOOC de 67 W. Astfel,  bateria de 5.000 mAh ajunge la 100% în aproximativ 47 de minute (cu încărcătorul original).

Același studiu mai arată că 71% dintre utilizatori își  încarcă telefonul seara,  când ajung acasă (30%), sau pe timpul nopții (40%), iar 21% dintre utilizatori aleg să își încarce telefonul în timpul zilei. Doar 8% preferă să-și încarce dispozitivul dimineața.

Și pentru că legătura dintre telefoane și siguranța rutieră este una foarte strânsă, prezentarea noului OPPO Reno10, care s-a desfășurat la circuitul AMC Kart, a fost însoțită de o prezentare susținută de Silviu Toma, instructor de conducere defensivă în cadrul Romanian Driving Experience. Silviu a punctat câteva aspecte de bază, cum ar fi poziția corectă la volan (și de ce este aceasta extrem de importantă pentru controlul cât mai bun al mașinii), dar ne-a dat și câteva cifre interesante. Știți că, în funcție de mai mulți factori, în momentul unui impact foarte dur un telefon ajunge să cântărească peste 20 kg? Tocmai de aceea este foarte important unde-l ținem la bordul mașinii, pentru a nu ajunge să ne rănească la un impact în care poate n-am suferi vreo rană de la impactul în sine.

De asemenea, Silviu a punctat importanța folosirii dispozitivelor hands-free integrate și prin asta nu înțelegem ținutul telefonului și al volanului, simultan. Chiar și așa, discuția este mai complexă la acest subiect, pentru că oamenii nu se pot concentra prea mult la două activități principale în același timp, astfel că, o discuție la telefon (purtată prin echipamentul hands-free) ajunge să ne distragă de la ceea ce ar trebui să fie singura activitate principală, condusul.

 

 

 

 

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.