Home Modele noi Actualizarea lui Audi Q4 e-tron vine cu o autonomie mai mare și o eficiență mai bună

Actualizarea lui Audi Q4 e-tron vine cu o autonomie mai mare și o eficiență mai bună

de Vlad Micu
Audi Q4 e-tron

Odată cu actualizarea din 2024 a familiei Audi Q4 e-tron, Audi se pregătește pentru o perioadă de tranziție în gama sa de mașini electrice. Această actualizare amplă oferă performanțe îmbunătățite, o eficiență mai mare, o identitate sonoră distinctă și sisteme de siguranță avansate.

 

Una dintre cele mai importantee îmbunătățiri este tehnologia optimizată a bateriei, care oferă tuturor modelelor Q4 e-tron o capacitate energetică netă de 77 kWh. Acest lucru duce la timpi de încărcare mai rapizi, cu posibilitatea de a încărca de la 10% la 80% în aproximativ 28 de minute în condiții optime. Noile modele quattro au o capacitate maximă de încărcare la curent continuu de 175 kW, în timp ce modelele cu tracțiune spate au o capacitate maximă de 135 kW. În plus, o funcție de siguranță a bateriei limitează încărcarea la 80% pentru a asigura durata de viață a acesteia.

 

Audi dezvoltă un nou sistem de tracțiune cu un motor sincron de excitație permanentă (PSM) pe puntea spate, care asigură o economie de energie și o putere sporită. Această îmbunătățire se traduce princreșterea autonomiei și a livrării de putere la toate modelele Q4 e-tron. În ciclul WLTP, de exemplu, Audi Q4 Sportback 45 e-tron are o autonomie de până la 562 de kilometri.

 

În plus, Audi îmbunătățește echilibrul suspensiei, confortul, plăcerea de a conduce și stabilitatea. Direcția și reglajul amortizoarelor au fost calibrate cu precizie pentru a asigura o atenuare armonioasă și un răspuns optim al direcției, indiferent de tipul de suspensie ales.

 

Adăugarea sistemului de asistență la schimbarea benzii de rulare, lucru posibil datorită sistemului opțional adaptiv de asistență la croazieră. Această funcție îi asistă pe șoferi la schimbarea benzilor de circulație pe autostrăzi, îmbunătățind siguranța și ușurința generală a condusului.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Echipamentul standard include sistemul de navigație Audi MMI navigation plus, Audi connect Navigation & Infotainment, un panou de instrumente complet digital de 10,25 inch, Audi virtual cockpit și scaune față încălzite. În plus, hayonul portbagajului este acum dotat standard cu un motor electric care răspunde la mișcarea picioarelor atunci când este echipat cu cheia de confort opțională.

 

Angajamentul Audi față de sustenabilitate continuă, Audi Q4 e-tron urmând să fie fabricat atât în uzina din Zwickau, cât și la fabrica Audi de Bruxelles, care este independentă din punct de vedere al emisiilor de carbon. Această acțiune este un răspuns la cererea crescută pentru modelul Q4 e-tron, permițând Audi să mărească capacitatea de producție.

Audi Q4 e-tron

Audi Q4 e-tron

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.