Home Știri Actualizări de ultimă generație și conectivitate Android pentru Volvo S90

Actualizări de ultimă generație și conectivitate Android pentru Volvo S90

de

Volvo Cars a anunțat mai multe actualizări importante pentru automobilele sale din seria 90, oferind noi îmbunătățiri în ceea ce privește securitatea, sistemul de propulsie și conectivitatea.

Capabilitatea de integrare cu device-urile de tip smartphone oferită de producătorul suedez – care deja include Apple CarPlay – vine acum și cu funcționalitățile auto pentru Android pe o interfață extinsă.

Volvo's 90-range

Volvo Cars este singurul producător auto care a inclus o interfață duală ce-ți permite să utilizezi simultan funcționalitățile smartphone și cele in-car fără a fi nevoie de o vizualizare alternativă. Este în primul rând o actualizare de siguranță, proiectată să ducă utilizarea acestei interfețe la cel mai facil mod cunoscut la ora actuală pe piață. Pe aceeași linie, actualizarea pentru Over-The-Air înseamnă că vei avea la dispoziție cele mai recente hărți.“ a declarat Dr Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development la Volvo Car Group.

and-maps.png

Furnizând integrări unice cu smartphone, capabile să acopere principalele sisteme de operare, seria 90 de la Volvo va include o actualizare inteligentă pentru sistemul de navigare Over-The-Air care garantează disponibilitatea on-board a celor mai recente hărți.

hazard-90.png

Siguranță

Volvo Cars a aplicat politica de siguranță și la mașinile conective, oferind două noi sisteme de siguranță la nivel de conectivitate ce urmează a fi integrate pe XC90, S90 și V90 – Slippery Road Alert și Hazard Light Alert, sisteme care utilizează cloud-ul pentru a face schimb de date importante despre siguranță, între autoturisme.

În prezent, mașinile Volvo sunt dotate cu o serie de senzori de siguranță  Considerăm că schimbul de date – care să țină cont de pericolele care pot apărea pe carosabil – este un mod precaut și folositor de a utiliza informațiile pe care mașina oricum le înregistrează.”, a adaugat Dr. Peter Mertens “Prin Connected Safety, Volvo Cars definește, practic, un sistem complet nou de siguranță rutieră.

siguranta-90-1.png

SPA-ul Volvo Cars (Scalable Product Architecture), pe care vor fi construite mașinile din seria 90 și următoarea serie 60, înseamnă că noile sisteme de siguranță pot fi integrate în întreaga gamă de autovehicule cu întârizieri foarte mici sau chiar fără întârzieri.

slppery-90.pngSlippery Road Alert crește nivelul de conștientizare a șoferului cu privire la condițiile de drum, atât cele pe care le traversează cât și cele de pe traseul extins, prin colectarea anonimă de informații cu privire la starea carosabilului de la autoturismele din față și avertizează din timp șoferii că se apropie de o porțiune de drum cu polei.

hazard-alert-90.png

Hazard Light Alert avertizează șoferii cu privire la faptul că există pe carosabil vehicule care au activate luminile de avarie, oferindu-le acestora suficient timp pentru a încetini. Această alertă este utilă în special pentru “unghiurile moarte” și pentru drumurile cu multe pante. Cele două noi sisteme conective de siguranță vor fi lansate, inițial, în Suedia și Norvegia cu un roll-out planificat pentru celălalte piețe.

propulsie-90.png

Actualizări ale sistemului de propulsie

În plus față de actualizările  de conectivitate și siguranță, Volvo Cars a adăugat, de asemenea, o serie de noi variante ale sistemului de propulsie Drive E, oferind un echilibru atractiv între consumul economic de combustibil și manevrabilitate. Motorul diesel cu 4 cilindri, D3 cuplat la un nou manual de transmisie în 6 trepte va oferi o economie la consumul de combustibil de 4,3 l / 100 km pentru S90 cu o reducere a emisiilor de 114 g / km CO2. O nouă transmisie automată în 6 trepte cuplat la D3 va oferi 114 g / km CO2 și 4,3 l / 100 km. De asemenea, D3 va fi acum disponibil cu All-Wheel Drive.

design-90.png

Design-ul

Actualizările de design pentru seria 90 includ introducerea unei noi culori pentru exterior, Maple Brown pentru S90 și V90.

Modelele actualizate vor intra în producție la mijlocul lunii Noiembrie.

Articole similare

Comentați?

* Acest formular stochează date doar la cerere și doar pentru popularea automată a formularului cu datele dvs, la următoarea vizită. În cazul stocării la cerere, date nu sunt procesate sau utilizate în alt scop.